Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşeceğini açıklamasının ardından gözler emekli maaşlarında uygulanacak olan formüle çevrildi. Bir haftadır gündemde olan kök maaşa zam yapılırsa emekliler zam alamayacak konusu üzerine harekete geçen AK Parti kurmayları, emekliyi rahatlatacak bir zam formülü arayışına girdi. Bu arayış sonucu da Mehmet Şimşek ile görüşme yapılacağı bilgisi ortaya çıktı. 

Emekli Maaslarinda Yeni Formul Eski Orani Unutturan Iki Rakam Ayyuka Cikti 640X331

Tüm bu toplantıların ortasında vatandaşlar yapılacak olan zammı merakla araştırırken, masada iki farklı rakam olduğu öğrenildi. Peki, bu iki rakam ne? Emekliye maaş zammında nasıl bir iyileştirme yapılacak? 

Çalışma ekonomisi uzmanlarından gelen yeni değerlendirmelerde en düşük maaşı 10 bin lira olan emeklinin maaşlarında ek düzenleme yapılacağı bilgisi yer aldı. Bugün AK Parti MYK toplantısında da konuşulan konu üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görüşme yapacağı öğrenildi. Bunun üzerine de herkes masadaki rakamları fark etti. 

Emekli Maaslarinda Yeni Formul Eski Orani Unutturan Iki Rakam Ayyuka Cikti 40756

TV3’ün yayın hayatına geçeceği tarih belli oldu! TV3’ün yayın hayatına geçeceği tarih belli oldu!

Emekliye ne kadar zam yapılacak? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamalarda Haziran ayı ve 6 aylık enflasyon farkı açıklandı. Açıklanan veriler doğrultusunda da emeklilere yüzde 24 civarında zam yapılacağı ortaya çıktı. Ancak kök maaşı 7 bin 500 olanların 10 bin lira almaya devam edeceğinin öğrenilmesi üzerine tüm emekliler bir çözüm arayışına girdi. Bunun üzerine de bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuya yönelik görüşme yapacağı öğrenildi. 

Emekli Maaslarinda Yeni Formul Eski Orani Unutturan Iki Rakam Ayyuka Cikti 52792

Masada 2 rakam var! 

Yapılan toplantıların ardından çalışma ekonomisi uzmanları tarafından olası zam senaryoları değerlendirilmeye başlandı. Aktarılan bilgi ve tahminlere göre uzmanlar emekli maaşlarının 12 bin ile 12 bin 500 lira aralığına yükseltilmesini beklediklerini açıkladı. En düşük emekli maaşının 12 bin lira civarına yükselmesinin beklendiği aktarılırken henüz toplantılar sonlanmadığı ve hükümet kanadından bir haber gelmediği için emekliye ne kadar zam yapılacağı netleşmiş değil. 

Kaynak: GAMZE KOÇAK