Belediye bünyesinde oluşturulan Kentsel Dönüşüm, Uzlaştırma ve Proje Birimi aracılığıyla kaçak yapılar ve imar kirliliği konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Köksal, konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: "Deprem gerçeğini çok iyi bildiğimden, dönemimizde talimatımla kaçak yapılar ve imar kirliliği ile ilgili ciddi çalışmalar ve yaptırımlar uyguluyoruz. Bu kapsamda oluşturduğumuz Kentsel Dönüşüm, Uzlaştırma ve Proje Birimi aracılığıyla geniş kapsamlı çalışmalar yapacağız."

TASARRUF TEDBİRLERİ VE ELEKTRİKLİ OTOBÜS PROJESİ

Başkan Köksal, Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi ile kamu kurumlarına getirilen kısıtlamalar hakkında da bilgi verdi: "Malumunuz olduğu üzere, Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi ile kamu kurum kuruluşlarına bir takım kısıtlamalar getirildi. Bu genelge ile 3 yıl bina yapımı, bakım, onarım, taşıt alınmasından tutunda yerel gazete, dergi alımına kadar tasarruf etmemiz gerekiyor."

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Başkan Köksal, bu kısıtlamalar çerçevesinde belediyeye elektrikli otobüs kazandırmak istediklerini belirterek, "Örneğin belediyemize elektrikli otobüs kazandırmak istiyoruz. Çünkü mevcut güzergahlara ilave otobüs eklememiz gerekiyor. Bunu almamız genelge gereği bakanlık iznine tabi. Bakanlık yetkililerinden izin isteyerek bunu yapmak elzem. Önümüzdeki hafta ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirmek üzere Ankara’da olacağım. Vatandaşlarımız bizden bu ve benzeri alanlarda da hizmet bekliyor."

Kaynak: GAMZE KOÇAK