Kongrede Eczacılık Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Tuba Taşkan danışmanlığında öğrencilerden Mehmet Sancak, Aleyna Nur Kaya, Beyza Nur Yalabık ve Aleyna Kaçar “Cilt Yaşlanmasına Karşı Antioksidan İçerikli Bitkisel Formülasyonların Önemi”, Zeynep Dila Akyıl ve Havanur Çeçen “Antibiyotiklerin Akılcı Kullanımında Eczacıların Önemi”; Yeter Çağla Tora “Edinilmiş Trombotik Trombositopenik Purpura Hastalığı Tedavisinde Kişiye Yönelik Yaklaşım: Caplacizumab”; Rana Ece Özteke “Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Mezunlarının İstihdamı” ve Yağmur Kuru ile Melike Alçiçek “Hastalıkların Tedavisinde Farmakogenetik Uygulamaların Önemi” başlıklı posterler sunumlarını yaptı.
Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinden Aleyna Nur Kaya “Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığının Yenilenen Kılavuzuna Klinik Eczacılık Açısından Yaklaşım” ve İrem Dinçer “Eczacılıkta Sanal Laboratuvar Eğitimi” başlıklı sözlü sunumlarını gerçekleştirdiği kongrede, bilimsel oturumlara katılan öğrenciler “Aromaterapi Atölyesi”nde uygulama yapma imkânı da buldu.
TOPLUMA DEĞER KATAN BİRÇOK YARARLI FAALİYET GERÇEKLEŞTİ!
Üç gün süren kongrede ilacın üretim aşamasından hasta tedavi süreçlerinin takip ve değerlendirmesine dair bilgi ve tecrübenin yayılımına katkı sunan bilimsel oturumlar, sağlık politikalarının geliştirilmesine ve iyileştirilmesine katkıda bulunan söyleşi ve paneller, katılımcıların sosyal, mesleki ve kişisel gelişimine hizmet edecek program ve atölye çalışmaları, yeni iletişim kanalları ve iş birliği ağlarının oluşturulmasına fırsat sunan stant alanları ile eczacılara, paydaşlara, sağlığa ve topluma değer katan birçok yararlı faaliyet gerçekleşti. \\T.Ö