Düğün hazırlıklarının en heyecan verici aşamalarından biri olan gelinlik seçimi, artık daha maliyetli hale gelebilir. Ankara Terziler Odası’nın aldığı karar doğrultusunda, gelinlik denemeleri için ücret alınmaya başlandı. Bu uygulamanın büyük şehirlerde de yaygınlaşmasıyla birlikte, gelin adayları artık sadece beğendikleri gelinliği değil, aynı zamanda deneme ücretini de göz önünde bulundurmak zorunda kalacaklar. Peki, 2024 yılında gelinlik deneme ücreti ortalama ne kadar olacak?

Küçükbaş Hayvanlara Aşı Uygulaması Başlatıldı! Küçükbaş Hayvanlara Aşı Uygulaması Başlatıldı!

Gelinlik seçimi artık daha maliyetli hale gelebilir. Ankara’dan başlayan yeni bir uygulama ile gelinlik denemeleri için ücret alınmaya başlandı. Bu uygulamaya göre, denenen gelinlik satın alınmazsa bir ücret ödenmesi gerekiyor. Ancak gelinlik alındığında bu ücret, toplam tutardan düşülüyor. Bu kararın alınmasındaki temel neden, gelinliklerin deneme sırasında zarar görmesini önlemek.

Gelinlik Denemelerinde Ücretlendirme Uygulaması

Gelinlik denemelerine ücret konulması büyük şehirlerde yaygınlaşırken, Zonguldak’taki bazı esnaflar bu uygulamayı doğru buluyor. Ancak bazıları da müşteri kaybedeceğimiz endişesi taşıyor. Zonguldak’ta gelinlik satan Şule Darakcı, “Çünkü gelinlik maliyetleri çok yüksek. Hepsi çok narin kumaş, taş ve dantellerden yapıldığı için deforme oluyor. Gerçekten uygulama doğru ama biz hayata geçirmiyoruz. Çünkü müşteri kaybına neden olacağını düşünüyoruz” diyor.

Gelinlik denemelerinin ücretsiz olduğu günler geride kaldı. Artık birçok gelinlikçi, deneme için belirli bir ücret alıyor. Bu ücret, genellikle 200 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Ancak gelinliği beğenip satın alırsanız, ödediğiniz bu ücret, toplam tutardan düşülüyor. Bu uygulamanın temel amacı, gelinliklerin hassas yapısı nedeniyle deneme sırasında zarar görmesini önlemek.

Gelinlik deneme ücretleri, sektörde hem olumlu hem de olumsuz etkiler yaratabilir. Bu uygulama, gelinlikçilerin maliyetlerini karşılamasına yardımcı olurken, müşteri memnuniyetini de etkileyebilir. Büyükşehirlerde bu uygulamanın daha yaygın olması beklenirken, küçük şehirlerde esnaflar müşteri kaybı yaşamamak için bu uygulamayı tercih etmeyebilir.

Kaynak: AHMET SARLIK