Geçtiğimiz senenin Kasım ayında  şiddetli sancı ve ağrılarından dolayı daha önce iki dizinden ameliyat olan bir kadın hasta tavsiye üzerine gittiği bir ortapedi doktorunun ihmal iddiasıyla gündeme geldi.

Yapılan tahlilleri ardından kendisine ameliyat olması gerektiği ifade edilen kadın hasta için kabus ameliyat sonrasında başladı.

Müdahale sonrasında evine taburcu edilen hastanın iyileşmesi beklenirken günden güne yürüme yetisini kaybettiği ifade edildi. Bir süre baston ve yürüteç yardımıyla hayatını sürdüren hastanın bir ay sonraki kontrolünde fizik tedaviye devam etmesi gerektiğinin zamanla eski haline döneceğinin belirtildiği öğrenildi.

ARKADAŞLIK SİTELERİNDEKİ TUZAK! ARKADAŞLIK SİTELERİNDEKİ TUZAK!

Fizik tedavi sonrasında hastanın yürüyemez hale gelmesi ve her adım attığında kemik sesine benzer bir sesin duyulması üzerine birde kasılmalar eklenince hastanın sık sık düşmeye maruz kaldığını belirten hasta yakınları en son düşmesinden sonra hastayı tekrar kontrole getirdikleri ancak bu kontrolde kendilerine tendomun koptuğu ifade edildiği iddia edildi.

UNUTTUM PARDON

Hastanın düşmeye bağlı kontrolü sırasında söz konusu doktorun ameliyatta bir parçayı takmayı unuttuğu bu parçanın zaten hastanede de olmadığını söylediği iddia edildi.

İsyanın eşiğine gelen hasta yakınları konuyla ilgili kendilerine eksik bilgi verildiğini ifade ederken "Madem parça yok niye ameliyat kararı alındı neden sevk edilmedik burada amaç insanları sağlığına kavuşturmak mı yoksa haneye artı bir ameliyat mı yazdırmaktı? “ şeklinde veryansın ettikleri belirtildi.

 Mağdur olduğu ifade edilen hastanın ise daha sonra AFSÜ hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Kaynak: Ali Küçükkartal / Özel Haber