Kazanın ardından Japonya’dan yayın yapan medya kuruluşları, ODAK Haber merkezi ile irtibata geçerek kazanın detaylarını öğrendi. Japonya’nın önde gelen kanallarından TV ASAHI ve Nippon TV, Türkiye’deki temsilcileri aracılığıyla ODAK muhabirleri ile temas kurarak, yaralı turistlerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. ODAK ekibi, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve kazanın nasıl gerçekleştiğini Japon medyasına aktardı.

Türkiye temsilcilerinin yaralılarla iletişim kurmasını sağlayan ODAK muhabirleri kaza anını yaşayan turistlerin o anda neler yaşadığını neler hissettiklerini ve durumlarının iyi olduğunu ülkelerine ODAK aracılığı ile duyurdular.

ODAK'IN ULUSLARARASI DÜZEYDEKİ ROLÜ

ODAK Gazetesi, doğru ve güvenilir habercilik anlayışıyla, uluslararası medya organlarına da kaynak sağlamaya devam ediyor. Olayın ardından Japonya’dan gelen temsilcilerle iletişim kuran ODAK muhabirleri, kazanın ayrıntılarını paylaşarak uluslararası düzeyde de önemli bir iş birliğine imza attı. Yaralı turistler, ODAK aracılığıyla Japonya’daki yakınlarına durumlarının iyi olduğunu duyurdu.

Afyon’dan iki önemli derece! Afyon’dan iki önemli derece!

ODAK, bu trajik olayda olduğu gibi, uluslararası medya ile kurduğu güçlü iletişim ağıyla, doğru ve tarafsız bilgi aktarımında öncü olduğunu bir kez daha kanıtladı. odakgazetesi.com bir kez daha haberleri ile ön plana çıktı.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER