21 Ağustos'ta Bağlar ilçesindeki evinden Kur’an kursuna gitmek üzere çıkan Narin Güran, bir daha geri dönmedi. Savcılık tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Narin’in eve saat 15.15’te döndükten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Narin’in öldürüldüğü eve yönelik yapılan incelemelerde delillerin yok edilmeye çalışıldığı anlaşıldı. Ancak tüm çabalara rağmen, evdeki bazı eşyalar üzerinde DNA bulgularına ulaşıldı. Bu deliller doğrultusunda, Narin’in cinayete kurban gittiği odada öldürüldüğü kesinleşti.

Amca Salim Güran’ın Olay Anında Evde Olduğu Tespit Edildi

Soruşturmanın bir diğer önemli gelişmesi, amca Salim Güran’ın olay anında evde olduğunun HTS kayıtları ile tespit edilmesi oldu. Olay günü 15.15’ten önce kardeşi Arif Güran’ın evinde olduğu belirlenen amcanın, Narin eve geldikten sonra birkaç kez eve girip çıktığı belirlendi. Ayrıca anne Yüksel Güran ile amca arasında cinayet saatinde gerçekleşen telefon görüşmeleri de dikkat çekti.

Ceviz toplarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti! Ceviz toplarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti!

Şüpheliler Yeniden Sorgulanacak

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli sanıkların HTS kayıtları üzerinde yapılan incelemelerin ardından, tutuklu ve şüpheli sanıkların yeniden sorgulanmasına karar verdi. Başsavcılık, ilk olarak tutuklu 12 sanığın sorgusunu yapacak. Olayla ilgili olarak gözaltında bulunan Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın tutukluluk halleri devam ederken, soruşturma derinleşiyor.   

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ