İlçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen programda, şehit ve gazilere minnet duyguları bir kez daha dile getirildi.

Din1

Gaziler Günü programı, Dinar Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Dinar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilciliği'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunarak, Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nı hep birlikte okudular.

Din8

Törene; Dinar Kaymakamı Kemal Duru,  Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kadir Er, Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar İlçe Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilcisi Tevfik Kılıçkaya, Dinar İlçe Emniyet Müdürü Vekili Tolga Pazar, İlçe Jandarma Komutanı Fuat Topal, Askerlik Şube Başkanı Personel Teğmen Mehmet Han Bekiroğulları, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Özgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Ataş, İl Genel Meclis Üyesi Kemal Başoğlu, Dinar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Güçlü, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Özcan, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dinar'da okul çevrelerinde güvenli trafik uygulaması başladı Dinar'da okul çevrelerinde güvenli trafik uygulaması başladı

Sks

Gazilerin Onuruna Konuşmalar Yapıldı

Törende günün anlam ve önemine dair ilk konuşmayı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar İlçe Temsilcisi Tevfik Kılıçkaya gerçekleştirdi. Kılıçkaya, gazilerin vatan savunmasındaki önemli rollerine değinerek, “Bizler, bu topraklar için canını ortaya koyan, bağımsızlık mücadelesine katkı sunan kahramanlarız. Bu onur ve gururla yaşıyoruz,” dedi.

N M Lm

Ardından Dinar Kaymakamı Kemal Duru, Gaziler Günü’ne dair konuşmasını yaptı. Duru, gazilerin fedakârlıklarının sadece bugün değil, her gün hatırlanması gerektiğini vurgulayarak, “Gazilerimiz, bu ülkenin tarihindeki en değerli kahramanlardan biridir. Onlara olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz,” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi öğrencileri, Gaziler Günü'ne ithafen hazırladıkları şiirleri okudular. Öğrencilerin duygulu şiirleri, törene katılanlara hüzün dolu anlar yaşattı.

Törenin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilciliği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilciliği ziyaret edildi. Ziyaretlerde, gazilere bir kez daha minnettarlık ifade edilerek onlara olan bağlılık vurgulandı.

Dinar'da düzenlenen bu anlamlı tören, şehitler ve gaziler için bir kez daha saygı ve minnet duygularının dile getirildiği, birlik ve beraberliğin vurgulandığı bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ