Dinar Kaymakamlığı'nın teşvikiyle oluşturulan DAK95, afet durumlarında aktif rol almak için kuruldu. Dinar ilçesinde 01 Ekim 1995'te meydana gelen deprem acısını derinden hisseden bölgede, her türlü doğal afet, orman yangını ve kaybolan şahısların bulunması gibi arama-kurtarma operasyonlarında görev alacak gönüllü vatandaşlardan oluşan bir sivil toplum kuruluşudur.
"GÖNÜLLÜ OL! SORUMLULUK AL! HAREKETE GEÇ DİNAR!"
Dinar Kaymakamlığı, vatandaşlara hitaben "Gönüllü Ol! Sorumluluk Al! Harekete Geç Dinar!" sloganıyla çağrıda bulundu. Bu çağrıyla birlikte, bölgedeki insanların afetlerdeki etkin rolü ve sorumluluğu vurgulanmış oldu.
DERNEĞE ÜYELİK İŞLEMLERİ
DAK95'e üye olmak isteyenler, dinar Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesapları üzerinden bilgi alabilecekler. Bu şekilde, gönüllü vatandaşlar derneğe katılıp, afet durumlarında aktif rol alabilecekler.