Engin ve Dilan Polat'ın yasal olmayan yollarla para transferi ve sahte faturalandırma yöntemleri kullanarak 200 milyon lirayı aklamak suçundan başlatılan soruşturma sürüyor. Şüphelilerin patronu olduğu şirketlere kayyum atanırken, muhasebecinin de gözaltına alındığı bildirildi.

1 Kasım'da düzenlenen ve farklı tarihlerde devam eden operasyonlarda 24 kişi gözaltına alınmış, sahibi oldukları firmalardaki dijital materyaller ve evraklar incelemeye alınmıştı. Aile bireylerine ait şirketler aracılığıyla para aklanarak sonrasında gayrimenkul ve lüks araç alımında kullanıldığı MASAK raporu ile ortaya çıkarılmıştı.

AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti! AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti!

Polat ailesine ait medikal şirketin, büyük bir meblağın kişisel hesaplara aktarılması girişimi sırasında Ankara'daki bir firmaya isim hakkı vermek suretiyle bağlantılı olduklarının tespit edilmesi, soruşturmanın derinleştiğini gösteriyor. Soruşturma kapsamında 15 kişi tutuklanırken, 10 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İstanbul merkezli operasyonla ortaya çıkan milyonlarca liralık suistimalin detayları, devam eden incelemeler ile netleşecek. AA

Editör: Duygu Özger