Emeklilerin maddi yükünü hafifletecek yeni bir düzenleme duyuruldu. Kaplıca tedavisinden yararlanma koşulu olarak belirlenen 65 yaş sınırı artık kaldırılmış bulunuyor ve bu hizmetten emeklilerin yanı sıra onların yakınları da faydalanabilecek. Artık, genel sağlık sigortası kapsamındaki kişiler ile onların bakımından sorumlu oldukları bireyler için kaplıca tedavisi, seyahat, günlük harcamalar ve eşlik eden kişinin masrafları devlet tarafından karşılanacak.

Devlet Elini Tasin Altina Koydu O Hizmetler Emeklilere Tamamen Ucretsiz Oldu

Kaplıca tedavisine ihtiyaç duyanlar için, Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı tesislerde bu hizmetten faydalanma imkanı bulunuyor. Ancak, Bakanlık onayı olmayan kaplıca merkezlerinde tedavi olmak isteyen bireylerin, tedavi masrafları ile ilgili banyo ücretleri, ulaşım, günlük harcamalar ve eşlik eden kişi giderleri devlet tarafından üstlenilmeyecek.

Devlet Elini Tasin Altina Koydu O Hizmetler Emeklilere Tamamen Ucretsiz Oldu 640X331

Kaplıca Tedavisinde Yeni Düzenleme: Sağlık Kurulu Raporu ve SGK’nın Karşıladığı Giderler

Kaplıca tedavisine başlamak için, sağlık kurulunun verdiği raporun tarihinden itibaren altı aylık süre içinde harekete geçmek şart. Bu süre içerisinde tedaviye başlanmazsa, hizmetten faydalanmak amacıyla yeni bir sağlık kurulu raporu alınması gerekecek. Tedavi tesisine müracaat için belirlenen süre ise beş gün. Sağlık kurulu raporu elde edildiği gün de dahil olmak üzere, beş gün içerisinde ilgili tesise başvuru yapılmalı.

SGK, kaplıca tedavisinin yanı sıra, emeklinin yanında bulunan refakatçinin masraflarını ve yol giderlerini de üstleniyor.

Gazi ve şehit aileleri Kaymakam Akgül’ü ziyaret etti! Gazi ve şehit aileleri Kaymakam Akgül’ü ziyaret etti!

Kaynak: AA