İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıp işgal ettiği savaşın 322'nci gününde Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan duygusal bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesaplarını etkin kullanan ve İsrail zulmünü tepkiyle karşılayan Vali Yiğitbaşı geçtiğimiz günlerde TİME Dergisine kapak olan İsrail Başbakanı katil Binyamin Netanyahu’nun fotoğrafını paylaşan bir kullanıcının twitini paylaşarak tepki göstermişti.

ONLARCA KİŞİ YENİDEN PAYLAŞTI

Vali Yiğitbaşı sık sık sayfalarından İsrail’in zulmünü paylaşarak tepki gösteriyor. Vali Yiğitbaşı dün ise duygusal bir paylaşım gerçekleştirdi. Vali Yiğitbaşı,  Gazze İslam Üniversitesi Profesörü Yazar ve Şair Refaat Alareer’in kaleme aldığı bir şiiri Gazze’li bir anne ve kızının fotoğrafı ile paylaştı. Bu paylaşım çok sayıda görüntüleme alırken diğer taraftanda duygulandırdı. Vali Yiğitbaşı tarafından yapılan bu paylaşım çok sayıda kullanıcı tarafından yeniden paylaşıldı.

Vali Yiğitbaşı, Mayıs ayında ise Filistin’de yaşanan zulme ve çocukların yaşadığı acılara dikkat çekerek, “Çocuklarımız burada eğlenirken, oyunlar oynarken bir taraftan da kalbimiz dünyada bütün mazlumların yanında” demişti.

İŞTE O ŞİİR:

"İlla ölmem gerekiyorsa, sen yaşamalısın…

Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız! Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız!

Hikayemi anlatmak için…

Eşyalarımı satıp bir parça kumaş ile uzun kuyruklu ve beyaz teller satın almak için…

Gazze’de, bir yerde bir çocuk, cennetin gözlerinin içine bakarken,

Kendi bedenine bile veda etmeden giden babasını beklerken,

uçurtmayı görür…

Senin yaptığın uçurtmayı,

Ve bir an için bir meleğin ona sevgiyi geri getirmek için orada olduğunu düşünür.

Eğer ölmem gerekiyorsa, umut getirsin,

Bir masal olsun bu uçurtma… ”

Refaat Alareer

Kaynak: AHMET IŞIK