Süt üreticilerinin son zamanlarda sütün litre fiyatından kaynaklı olarak zarar ettikleri ifade edildi. Zarar eden ve süt tedariki noktasında durma noktasına getiren süt fiyatlarından Çayırbağlı süt üreticilerinin mustarip olduğu öğrenildi.

Çayırbağ’ın Afyonkarahisar genelinde süt tedariki noktasında önemli bir yeri olduğu biliniyordu. Son zamanlarda artan maliyet girdileri süt üreticilerinin belini büktüğü ifade edildi. Sütün litre birim fiyatının daha önce 13 Lira 50 kuruş iken günümüzde alış fiyatının 11 TL bandına gerilediği öğrenildi. Piyasaların kötü gidişinden dolayı zararına verdikleri sütün ödemesini de gecikmeli aldıklarını ifade eden süt üreticilerinin son çare olarak Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’na başvuracakları öğrenildi.

FAHİŞLİĞİN BÖYLESİ

Şahin çalışmaları yerinde inceledi! Şahin çalışmaları yerinde inceledi!

Çayırbağ’da ki sulama kanallarında çiftçiye su sağlayan özel bir şirketin üç katı fiyatla satış yapması da üreticileri ciddi zarara uğrattığı öğrenildi. Çiftçiler konuyla ilgili olarak “Söz konusu özel şirket tarlamızdan aldığımız hasatın neredeyse yarısına ortak gibi bir şey olmuş oluyor. Ekonomik girdiler bu kadar yüksekken bir de tarlalarımızda sulama için kullandığımız suya civar beldelere göre neredeyse üç katıan yakın bir rakam ödemek belimizi büküyor” diyerek isyan ettiler.

Normalde civar kasabalarda sulama için verilen suyun ton bazında fiyatının 180-200 bandında olduğu bilinirken söz konusu Çayırbağ’da ki sulama firmasının tonunun 450 TL gibi bir rakamdan satıldığı öğrenildi.

Süt üreticileriyle beraber fahiş sulama parası yüzünden mağduriyet yaşayan vatandaşların Çayırbağ Uğur Mahallesi Muhtarı Ceylan Ortaç öncülüğünde harekete geçerek sorunu üst mercilere taşıyacakları gelen bilgiler arasında yerini aldı

Kaynak: Mustafa Dadak - Ali Küçükkartal