Açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş ve Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Whatsapp Görsel 2024 09 13 Saat 16.00.42 Fd74Cae4-1

Açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını taşıyan bu merkezin, Afyonkarahisar'a kazandırılmasının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Köksal, "Genç yaşında teröre kurban verdiğimiz, mesleğine tutkuyla bağlı Şenay Aybüke Yalçın’ın ismini yaşatacağız. O, sadece bilgi ve beceri değil, sevgi ve fedakarlıkla dolu bir öğretmendi" dedi.

Bilgi Evi

Hırsızlık suçundan aranan şahsı polis yakaladı! Hırsızlık suçundan aranan şahsı polis yakaladı!

CUMHURİYET'İN IŞIĞIYLA DONATILMIŞ GENÇLER YETİŞTİRİLECEK

Başkan Köksal, bu bilgi evinde gençlerin Cumhuriyet değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirileceğini vurguladı. Özellikle kız çocuklarının eğitimine büyük katkı sağlayacak olan merkezde, maddi imkanı kısıtlı çocuklara yönelik ücretsiz kurslar düzenleneceğini açıkladı. Ayrıca kadınlara yönelik el işi kurslarının da verileceğini ve sosyal hayatta güçlenmelerine katkıda bulunulacağını ifade etti. Köksal, konuşmasını "Cumhuriyet fikren, ilmen, bedenen kuvvetli bireyler ister. Biz de bu bilgi evinde Cumhuriyet'e bağlı öğretmenler yetiştireceğiz" diyerek tamamladı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN