Yılmaz, konuşmasında İnovaLİG programının Türkiye’nin inovasyon kültürünü güçlendirdiğini vurguladı. 2014 yılında 460 başvuru ile başlayan programın, bu yıl 67 ilden 2 bin 302 firma tarafından başvuru aldığını ifade etti. İnovasyonun iş dünyasında kökleşmesinin önemine değinen Yılmaz, “İhracatçılarımızla iftihar ediyoruz, onların başarılarını büyüyen ekonomimizin başarısı olarak görüyoruz” dedi.

İHRACATTA REKOR ARTIŞ

Son 22 yılda ihracatın büyük bir ivme kazandığını belirten Yılmaz, "İhracatımız 36 milyar dolardan Eylül 2023 itibarıyla 261 milyar doları geçti. 2024'ün ilk 9 ayında ihracat yapan firma sayısı 160 bini geçti" diyerek, ihracatçılara sağlanan teşviklerin bu başarılara katkıda bulunduğunu ekledi. Eximbank tarafından ihracatçılara sağlanan desteğin geçen yıl 42 milyar dolara çıktığını, bu yıl ise bu rakamın 50 milyar dolara yükseltildiğini belirtti.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ İLE İLERİ TEKNOLOJİYE YATIRIM

Yılmaz, konuşmasında Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemine vurgu yaparak, savunma sanayii başta olmak üzere yüksek teknoloji alanında yapılan yatırımların Türkiye’yi küresel arenada üst sıralara taşıdığını ifade etti. İnsansız hava araçları alanında Türkiye'nin dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ve bu başarının diğer savunma teknolojilerine de yayılacağını belirtti.

EKONOMİDE İLERİ TEKNOLOJİ ODAKLI DÖNÜŞÜM

Yılmaz, Türkiye’nin sanayide daha rekabetçi ve yenilikçi bir yapıya kavuşması için hayata geçirilen programlardan da bahsetti. HIT-30 ve yatırım taahhütlü avans kredisi gibi programlarla, yüksek teknoloji ihracatının payını artırmayı hedeflediklerini söyledi. "Türkiye'yi inovasyonla büyütmek için pek çok uygulamayı hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz" diyerek, bu alanda yapılan çalışmaların süreceğini ifade etti.

İHRACATÇILARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILIYOR

Afyon’da vatandaş odaklı belediyecilik! Afyon’da vatandaş odaklı belediyecilik!

Yılmaz, ihracatçıların yurtdışı ziyaretlerini kolaylaştırmak için hususi damgalı pasaport sayısının artırıldığını ve Eximbank kredi limitlerinin yükseltildiğini belirtti. Ayrıca, reeskont kredi limitlerinde 13 kat artış sağlandığını ve bu yıl ihracatçılara 410 milyar liralık kredi açıldığını ekledi.

Kaynak: AA