Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana 'Ömrün boyunca ortaya koyduğun tek bir eseri söyle' deseler, tereddüt etmeden vereceğim cevap, imam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmaktır." dedi.

Erdoğan, "Bu topraklar 2 asırdır saldırı altında ama şuna dikkat edin en çok da imana saldırıyorlar, en çok da inanç değerlerimize saldırıyorlar. Medya ve sosyal medya. İşte bu kötü emeli olan, imanımıza ve vatanımıza kasteden ellerde birer silaha, birer işgal silahına dönüşmüştür. Masum gibi görünen, sanki eğlenceymiş gibi görünen bütün o içerikler, sinsi bir ur gibi milletimizin ve gençlerimizin imanını hedef almaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail, Dün gencecik bir evladımızı, Ayşenur Ezgi Eygi'yi alçakça katletti. Bugüne kadar 17 bini çocuk, 40 bin masum sivili öldürdüler. İsrail'in devlet terörünün karşısında durmak, bizim için İslami, imani bir vazifedir, vatani bir meseledir. Tabii ki milli bir meseledir." dedi.

Erdoğan, "Mısır'la başlattığımız yeni süreç, Gazze'nin, Filistin'in hayrına olacaktır. Türkiye'nin dış politikada manevra alanını genişleterek her türlü adımı bundan sonra da kararlılıkla atacağız." ifadesini kullandı.

İşçi Servisiyle Kamyon Çarpıştı: 3 Ölü, 7 Yaralı İşçi Servisiyle Kamyon Çarpıştı: 3 Ölü, 7 Yaralı

"ORDUMUZ ÜZERİNDEN SİYASİ HESAP GÖRÜLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek." dedi.

"Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA