Kumru, İstanbul’da meydana gelen kadın cinayetlerine dikkat çekerek, sokaklarda huzur ve güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade etti. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Sokaklarda huzur istiyoruz. İstanbul’da meydana gelen korkunç olay, hepimizin yüreğinde derin bir acı ve öfke bırakmıştır. İki kadının vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir. Kadınlar ve çocuklar için daha güvenli bir Türkiye için mücadeleye devam edeceğiz.”

KADINA YÖNELİK ŞİDDET TOPLUMSAL BİR SORUN

Kumru, Türkiye'de kadın cinayetlerinin artış gösterdiğini ve bunun sadece bireysel olaylar olarak görülemeyeceğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayarak, AKP iktidarı döneminde bu vakaların arttığını ifade etti. “Kadına yönelik şiddetin artışı, hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kalması ve caydırıcı politikaların uygulanmamasıyla daha da derinleşmiştir. Devletin ve toplumun tüm kesimlerinin bu konuda daha etkin adımlar atması gerekmektedir.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini eleştiren Kumru, bu adımın kadınların güvenliğini tehlikeye attığını belirtti. Hükümetin kadınlara yönelik politikalarını eleştirerek, sözleşmenin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini vurguladı: “İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle başlayan süreç, kadınların güvenliğini daha da tehlikeye atmış, şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilenmiştir. AKP’nin kadınlara yönelik bu umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz.”

Kumru, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınların güvenliği ve özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti ve İstanbul’da hayatını kaybeden kadınlara Allah’tan rahmet diledi.

Okulda Dehşet Anlar Yaşandı Okulda Dehşet Anlar Yaşandı

  

Editör: Fadime Özkaran