Patates tarlasında çiftçilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, hükümetin tarım politikalarını sert bir dille eleştirdi.

CHP’li Erhan: Bu ülke kalkınamaz, kalkınamaz, kalkınamaz!

Olgun: Yargının bağımsızlığı her şeyin önündedir! Olgun: Yargının bağımsızlığı her şeyin önündedir!

Erhan, bu yıl arpa ve buğday yetiştiricilerinin yanı sıra kiraz ve patates üreticilerinin de para kazanamadığını belirtti. Erhan, "Patatesin dekar başı maliyeti 17 ila 25 bin lira arasında. Tahmini 1 dekardan 2 ila 4 ton verim alınabiliyor. Ancak patates 4-5 liraya satılıyor. Geçen yıl aynı patates 13 liraya satıldı, bu yıl tarladaki fiyatı 5 lira. Bunun sorumlusu AKP'nin yanlış tarım politikalarıdır" diye konuştu.

"TARIM FELÇ OLMUŞ DURUMDA"

Erhan, 10 yıl önce hükümetin tarımın tomografisini çekeceğini söylediğini ancak şu anda tarımın felç olmuş durumda olduğunu vurguladı. "Kimsenin umurunda değil" diyen Erhan, çiftçilerin para kazanamadığı takdirde ülkenin kalkınamayacağını ifade etti. Erhan, "Eğer bu patates 5 liraya satılırsa bu çiftçi para kazanamaz, bu çiftçi para kazanamazsa bu ülke kalkınamaz, kalkınamaz, kalkınamaz" diye ekledi.

CHP’li Erhan: Bu ülke kalkınamaz, kalkınamaz, kalkınamaz!

CHP İl Başkanı Erhan, patates üreticisinin yaşadığı zorlukları dile getirerek, çiftçilerin yanında olduklarını ve onların sesini duyurmak için çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: NURBANU SOY