Erhan, bu emrin, Türk ordusunun Yunan kuvvetlerini püskürtmekle kalmayıp, Anadolu'dan tamamen temizlemeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir stratejinin başlangıcı olduğunu vurguladı. "Akdeniz’e ulaşmak, işgal kuvvetlerinin Anadolu'daki varlığını sona erdirmek demektir," diyen Erhan, bu emrin sadece askeri bir komut değil, aynı zamanda bir milletin bağımsızlık mücadelesinin en güçlü ifadelerinden biri olarak tarihe geçtiğini ifade etti.

Erhan, 26 Ağustos gecesine dair bir anekdot paylaşarak, "Nazım’ın kitabında anlatılan bu öykü, Atatürk’ün ruhunu ve kararlılığını yansıtır. Bu ruhu yaşatmalı ve Cumhuriyet’in değerlerini bu şehirde korumalıyız" dedi. Afyonkarahisar’ın Cumhuriyet’in kurulduğu topraklar olduğunu belirten Erhan, “Bu topraklarda Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandırıyor olmaktan gurur duyuyorum. 74 yıl sonra burada bu bayrağı taşımanın mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Köksal “Mezarlıklarımızda Kapsamlı Temizlik Çalışmalarımızı Tamamladık” Başkan Köksal “Mezarlıklarımızda Kapsamlı Temizlik Çalışmalarımızı Tamamladık”

Erhan, ülke genelinde işçi, emekli, memur ve çiftçilerin mutsuz olduğunu belirterek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sözlerini hatırlatarak, "Elbette var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi" ifadesini kullandı. Afyonkarahisar’ın kurtuluşunu kutladığını ve Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğini belirten Erhan, bu yolda tüm hemşehrileriyle buluşmayı ümit ettiğini vurguladı.

Kaynak: SAFİYE KALENDER