Başkan Erhan, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hafize Özmen'in eğitimle ilgili gündem dışı konuşma talebinin ardından AK Partili üyelerin salonu terk ettiğini belirtti. Erhan, "Çocuklarımız bu ülkenin geleceği ve onların eğitimi en önemli konumuz olmalı. Ancak AKP'li meclis üyeleri, 22 yıldır eğitimin geldiği durumu anlatmaya başladığımız anda salonu terk ettiler," dedi. Erhan, AKP'li üyelerin bu tutumunu eleştirerek, "Bu şehrin çocuklarının eğitimi konuşulmayacak da ne konuşulacak?" diye sordu.

"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ EN BÜYÜK SORUNUMUZ"

Eğitimdeki fırsat eşitsizliğine dikkat çeken Erhan, AK Parti’nin 22 yıllık iktidarı boyunca eğitimi kötüye götürdüğünü ve bu nedenle birçok belediye meclisinde farklı konuların konuşulması gerektiğini ifade etti. Erhan, "Bugün maalesef güvensiz, sağlıksız ve hijyenden yoksun okul binalarını, özel okullara mecbur bırakılan öğrencileri ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden çocukları konuşuyoruz" dedi. Ayrıca, atanamayan öğretmenler ve eğitim sistemindeki diğer sorunlara da değindi.

AFYON ANDA EKİBİ KARAHİSAR KALESİ KOŞUSUNDA TAM NOT ALDI AFYON ANDA EKİBİ KARAHİSAR KALESİ KOŞUSUNDA TAM NOT ALDI

"BURCU KÖKSAL DOĞRU İNSANLARLA ÇALIŞACAK"

Başkan Erhan, AK Partili bazı yöneticilerin belediye başkanı Burcu Köksal'a yönelik ithamlarını da sert bir dille eleştirdi. Erhan, "Biz eğitim derdindeyken, onlar liyakatsiz kadrolarını kayırma derdine düşmüş. Burcu Köksal, sizin liyakatsiz kadrolarınızla çalışmak zorunda değil ve bu şehri doğru insanlarla yönetecek" dedi.

"AFYONKARAHİSAR MUTLU VE GERGİNLİKTEN UZAK"

Son olarak, Afyonkarahisar'da belediye çalışanlarının ve halkının hiç olmadığı kadar mutlu ve gerginlikten uzak olduğunu ifade eden Erhan, Burcu Köksal'ın vaatlerini yerine getirdiğini belirtti. "Afyonkarahisar halkı emin olsun ki, Burcu Köksal vaat ettiği her şeyi zamanında yapacak" diye ekledi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK