ORTADA NE MASA NE DE MÜZE VAR! ORTADA NE MASA NE DE MÜZE VAR!

Daha önce Bolvadin Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne getirildiğinde eğitim şartlarının tutmadığı iddiası üzerine, 2021 yılının ağustos ayında durumu soruşturmak için müfettiş görevlendirilmiş ve Güven Kara isminin müdür statüsünden kaynaklı aldığı maaş farklarının kendisinden geri istendiği belirtilmişti.

Kanun ve mevzuatlarla arasının pek de iyi olmadığı görülen Bolvadin Belediye Başkanı Yardımcısı Güven Kara’nın 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 15. Maddesinde sendika üyesi olamayacak kişiler açıkça belirtildiği halde, Bem-Bir-Sen’e üye olduğu hatta Bolvadin ilçesinde belediye bazında temsilci olarak görev yaptığı öğrenildi.

Kanun çok açık olmasına rağmen; Bolvadin Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kara’nın Bem-Bir-Sen’e olan üyeliğinin olması akıllarda soru işaretine neden oldu. Yerel seçimler öncesinde yardımcısının kanunu yok sayan hallerine karşın Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın bu kişiyle ilgili nasıl bir yol izleyeceği ise kamuoyunda merak konusu oldu. ÖZEL HABER/ ALİ KÜÇÜKKARTAL

Editör: Fadime Özkaran