YETERLİ SU İÇMEMEK

Böbreklerinizin sağlığını korumak için iyi su içmeniz çok önemlidir. Su içmekten kaçınırsanız, böbrekleriniz kandaki atıkları filtreleyemeyebilir ve toksinleri idrar şeklinde serbest bırakamayabilir.

Suyu düzgün bir şekilde içmediğinizde, böbrekleriniz etkili bir şekilde çalışmak için yeterli sıvıya sahip olmaz. Böbrek taşı geliştirme riskini artırabilir.

SİGARA İÇMEK

Sigara içtiğinizde, yalnızca akciğerleriniz için değil, böbrekleriniz için de büyük bir tehdit oluşur. Sigara, böbreklere giden kan miktarını azaltır ve bunların depolama yetisini azaltır. Ayrıca yüksek tansiyon ve böbrek riskini arttırır. Sigarayı bırakmak, böbrek hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltır.

AŞIRI TUZ TÜKETİMİ

Fazla tuz tüketimi, kan basıncını yükseltir ve böbrek damarlarına zarar vererek böbreklerin fonksiyonlarını zorlaştırır.

AŞIRI ŞEKER TÜKETİMİ

Düzenli balık tüketimi, alzheimer riskini azaltabilir Düzenli balık tüketimi, alzheimer riskini azaltabilir

Çok fazla şeker tüketimi, diyabet ve obezite gibi böbrek hastalığı riskine yol açabilir. Yüksek kan şekeri seviyesi, böbrekteki kan damarlarına zarar verebilir ve böbreklerin normal şekilde çalışmasını engelleyebilir.Şeker alımını sınırlayarak böbrek sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Böbreklerinizi korumak için su tüketiminizi artırın, sigaradan uzak durun, tuz ve şeker tüketimini sınırlayın.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ