Galatasaray - PAOK maçını yönetecek hakem belli oldu! Galatasaray - PAOK maçını yönetecek hakem belli oldu!

Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, teknik direktörlerinin göreve başlamasından bu yana ikinci resmi maçına çıkacak. Milli aradan önce RAM Başakşehir'i 1-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, güzel bir moral ile maç öncesinde hazır durumdalar. Beşiktaş, ligde şu ana kadar 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle 22 puan toplayarak 5. sıradaki yerini koruyor.

Karşı tarafta ise Yılport Samsunspor, ligde zor günler geçiriyor. 12 maçta yalnızca 2 galibiyet, 2 beraberlik alabilen ve 8 kez mağlup olan Karadeniz temsilcisi, 8 puan ile 19. sırada yer alıyor. İki takım arasında geçmişte yapılan 60 maçta Beşiktaş 33 galibiyetle üstünlük sağlarken, Samsunspor 11 kez kazandı ve 16 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Önceki senelerdeki maçları da hatırlarsak, son olarak 2011-2012 sezonunda karşılaşan iki takım, Samsun'daki maçta 1-1 berabere kalmış, İstanbul'da yapılan mücadeleyi ise Samsunspor 1-0 kazanmıştı. Ancak bu galibiyet, o sezon Samsunspor'un küme düşmesini engelleyememişti. Beşiktaş, Samsun'da yapılan 29 lig maçının 14'ünü kazanırken, 9'u berabere bitmiş ve Samsunspor 6 kez kazanabilmiştir.

Türk futbol tarihine kazınan olaylardan biri de, İstanbul'da oynanan ve Beşiktaş'ın 5 kırmızı kart gördüğü maç olmuştur. Maç, hakem tarafından 85. dakikada sona erdirilmiş ve skor Samsunspor'un lehine 4-0 olarak tescil edilmiştir.

Bu arada, Beşiktaş'ta Ante Rebic sarı kart cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Ayrıca sakatlıkları süren Rachid Ghezzal, Daniel Amartey ve Eric Bailly'nin oynamasının da beklenmediği belirtiliyor. Beşiktaş bu sezon dış sahadaki performansıyla dikkat çekiyor ve dış sahada oynadığı 6 maçın 4'ünde mağlup olmuş durumda.

Editör: Duygu Özger