Türk Bayrağı'nın yıpranmış ve yırtılmış hali sonrasında milli şuurla satırlarında durumu kamuoyuna aktaran Odak Gazetesi “Bayrağımıza Bu Reva Mı?” şeklinde haber yazarak yetkililere seslenmişti.

Ne demişti Ozan Arif Nihat Asya dizelerinde: "Düzlükte, gelip geçse de yol, Afyonkarahisar'dan Ey yolcu, görünmez Afyonkarahisar, istasyondan şayet vaktin olursa tırman Kale'ye Bak Afyonkarahisar'a gökyüzünde bir balkondan" . Afyonkarahisar Odak Haber Merkezi farkındalığıyla şairin dizelerine yakışır şekilde oldu.

“Kolay Kurmadık, Kolay Kolay Yıkılmaz” “Kolay Kurmadık, Kolay Kolay Yıkılmaz”

GÖKYÜZÜNDE BİR BALKON

"Gökyüzünde bir balkon" olarak nitelendirilen ve yerden tam 226 metre yükseklikteki volkanik bir kaya kütlesi üzerine kurulmuş bulunan Karahisar Kalesi’nin tepesinde dalgalanan birlik ve beraberliğimizin sembolü bayrağımızın rüzgar nedeniyle yıpranmış ve yırtılmış hali tüm Afyonkarahisar kamuoyunu üzmüştü.

Karahisar Kalesi'nde yıpranmış ve yırtılmış haliyle dikkat çeken Türk Bayrağı, Afyonkarahisar halkının milli ve manevi değerlere olan hassasiyetini ve yetkililerin bu konudaki duyarlılığını gösterdi. Öte yandan bu tür olayların yerel basın sayesinde gündeme gelmesi ve çözüme kavuşması, basının toplum üzerindeki etkili rolünü de bir kez daha ortaya koydu.

ODAK HABER MERKEZİ’NİN FARKI

Geçtiğimiz yıllarda da Jandarma Kavşağı olarak bilinen bölgede yırtılan Türk Bayrağı'nı Odak Gazetesi kamuoyuna duyurmuş ve yenilenmesini sağlamıştı. Haber sonrası pek çok okuyucunun ulaşarak haber için teşekkür ettiği de kaydedildi. ÖZEL HABER: T.Ö\\F.Ö\\ N.S\\C.K

Editör: Tuğba Özkan