Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 100. yılında böyle bir görevi parti yönetiminin uygun görmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya, “Her insanın yaşadığı sürece mutlaka bir takım hedefleri olmalı. İşte Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir kadın olarak hedeflerimden bir tanesi de buydu. Şimdi tevdi edilen bu görevle birlikte Afyonkarahisar ilimizde, partimizin diğer il ve ilçe örgütleriyle birlikte partimizi daha ileri düzeye nasıl getirebilirleri konuşmaktan ziyade icraata geçmeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi kadınların ilk kez siyasi hayata katılımını sağlamıştır. Örgütümüzün önceliği olan kadınlarımızın yaşam kalitesini artırma adına adımlar atılması gerektiğini biliyorum” dedi.

BU OLAYLAR BİR KADIN OLARAK İÇİMİ SIZLATIYOR

Türkiye cumhuriyetinde özellikle taşra diye tabir edilen, il, ilçe, kasaba ve köylerde kadın olmanın zor olduğunu belirten Gedikkaya, “ Hele Akp iktidarıyla birlikte kadınlarımız hiçe sayılarak, istismar edilmelerine göz yumulmaları, 2.sınıf vatandaş gibi görülmeleri, tacizlerin artması,  psikolojik şiddetin artması, genç kızlarımızın çocuk yaşlarda dini duygular ile istismar edilerek evliliğe zorlandıklarını yazılı görsel ve sosyal medyada duyuyor ve görüyoruz. Bu olaylar bir kadın olarak içimi sızlatıyor, kanatıyor. Ve bu yüzdendir ki az önce konuşmalarımda da bahsettiğim gibi kitlesel ve toplumsal sorunlara, kadın hak ve özgürlüklerine, kadınlarımızın kamu ve özel sektörlerde, ticari faaliyetlerde, sivil toplum örgütlerinde, derneklerde, basın kuruluşlarında, spor ve tiyatral etkinliklerde, daha aklıma gelmeyen sayılabilecek tüm mecralarda hep ön planda yer alması ve hatta liderlik üstlenmeleri öncelikli projelerimiz arasında yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ

Bahsetmiş olduğu bu projelerle alakalı, il kadın kolları, ilçelerin kadın kolları, diğer örgütler ve ayrıca partili üyelerinde desteklerini aldıklarını dile getiren Başkan Gedikkaya, “Bu çıtayı yükselteceğimize inancım tamdır. Yerel seçim sürecine girdik adaylarımız belirlendikten sonra diğer il ve ilçe belediye başkanlıklarımızdaki çalışmalarımızda olduğu gibi, Afyon ilimizde de her kapıyı çalıp neler yapacağımızı projelerimizi anlatarak başkanlık yarışında da mücadele edeceğiz” dedi.

EKİBİMLE BİRLİKTE HAZIRIZ

Gedikkaya, “Konuşmamı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi. Benim en büyük eserim dediği birincisi ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ve ikincisi ise ‘Cumhuriyet Halk Partisi'dir.’ Dolayısıyla atamızın bu değerli iki mirasını layık olduğu konumlara getirmek için “Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarımız Afyonkarahisar’da elimden gelenin fazlasını yapmaya ekibimle birlikte hazırız.”  HABER: FADİME ÖZKARAN

AK Parti'den CHP İl Başkanına jest! AK Parti'den CHP İl Başkanına jest!

Editör: TE Bilisim