Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şu ifadelere yer verdi;

Termalin, zaferin, mermerin başkenti olduğumuz kadar sporun da başkentiyiz. Seçim döneminde vermiş olduğumuz vaatlerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Bilgi Evimiz, Halk Lokantamız, öğrencilerimize 5 ay boyunca aylık 500 TL toplamda 2500 TL olan eğitim yardımı vermeye başlıyoruz. Sosyal tesislerimizde sosyal belediyecilik gereği fiyatlarımızı düşürdük.

Genç Kaymakam Adayı Karaselvi Görevine Başladı Genç Kaymakam Adayı Karaselvi Görevine Başladı

Günlük 4-5 bin bandında olan ekmek üretiminden 30 binlere dayanan ekmek üretimine geçerek halk ekmek büfelerimizde halkımızın ucuz ekmeğe erişimini sağladık.

Hiç hesapta yokken Selçuklu Mahallemizdeki kanalizasyon altyapı işinin yüzde 95’ini tamamlayarak ihmal edilen sorunu gideriyoruz.

Zafer Kartımızla ısınma yardımlarımıza Aralık ayında başlıyoruz.

Söz verdiğimiz gibi şehir trafiğini rahatlatmak için Ataköy ve Uydukent’te bölge halkına belediyemizin hizmet noktalarını açarak faaliyete geçirdik.

Bilgi Evlerimizde 5-6-7-8’inci sınıflara yönelik LGS hazırlık kurslarını başlattık.

Bilgi Evlerimizde, Taş Medrese’de, Hanımlar Lokalimizde kadın arkadaşlarımız için meslek edindirme ve hobi kurslarımız devam ediyor. Ayrıca kadınların ürettikleri ürünleri satabilecekleri Kadın Emeği Pazarı kurarak aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağladık. Bu pazarı da kalıcı hale getireceğiz.

Yaz dönemi yüzme kursu başta olmak üzere birçok spor dalında kurslar düzenleyerek yüzlerce çocuk ve gencimizin spor yapmasına ve güzel zaman geçirmelerine vesile olduk. YÜNTAŞ A.Ş. Kadın Voleybol Takımımızı kurarak 2. Lig’e katılmalarını sağladık. Filede Afyonkarahisar’ın Sultanlarına güveniyoruz. Daha birçok hizmetimizi sizlerin kullanımına sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. En önemlisi bizimle birlikte Afyonkarahisarımızda sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını vatandaşlarımızın takdirine sunduk. Bu hizmetlerimizi gerçekleştirirken önceki dönemden gelen borçları ödüyoruz. Biz her türlü sorunun üstesinden gelir, hizmetimizi yaparız. Fakat Afyonspor karmaşasından bir türlü çıkamadık.

Belediye Başkan Yardımcımızın ekip başkanlığında, çalışma arkadaşlarımızın yaklaşık 2 aydır Afyonspor’a dair ciddi bir efor sarfettiğini bilmenizi isterim. Bu doğrultuda Afyonsporun Başkanının kim olduğu noktasında basında çeşitli spekülasyon yaratacak haberler çıktı. Erkan Çelik hakkında ciddi iddialar nedeniyle suç duyuruları yapıldığını da öğrenmiş bulunmaktayız.

Geçmiş dönemlerde her ne kadar Afyonspor adına alınan bağışların kulübe iletilmediğini, SGK ve Maliye’ye borçların ödenmediğini, yaklaşık 60-70 milyon arasında bir borcun olduğunu bu yüzdende transfer tahtasının kapatıldığını gördük. Geçmiş dönem Belediye Başkan Yardımcısının kulüp başkanı olduğu, AKP yönetiminden bazılarının Afyonspor yönetiminde olduğu dönemde bile futbolcu paraları, teknik heyet ve bazı spor kulüplerine ödenmesi gereken paraların ödenmediğini, bu yüzden transfer tahtasının kapatıldığını gördük. İşadamları ve STK temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde acil Türkiye Futbol Federasyonu’na yatması gereken 15 milyon gibi bir parayı yatıramadık. Transfer açılamamış olsada teknik hoca seçimi için görüşmeler halen devam etmektedir. Bu süreçte, geçmiş dönemdeki gibi STK ve kamu iktisadi teşekküllerinden destekler verilmedi.

Geçtiğimiz sezon AKP yöneticileri takıma hiç destek vermemesine rağmen takımımız ligde kalmayı başarmıştır, bu başarı şampiyonluk kadar önemlidir. Başta dönemin başkanı olmak üzere tüm emeği olan ekibe teşekkür ediyorum. Her ne kadar zorluklarla karşılaşsak da Afyonspor’a desteklerimiz sürecek.

Afyonspor’un başarısının Burcu Köksal’ın başarısı ya da başarısızlığının Burcu Köksal’ın başarısızlığı olacak gibi görenlerin ne Afyon’a ne de memlekete bir faydası olmaz. Bu takım Afyonkarahisarlıların takımı. Başarısı da başarısızlığı da Afyonlu iş insanlarının, siyasilerin, bu memlekette bulunan herkesindir. Her ne kadar ilk yarıda sıkıntılar yaşansa da takımı ligde tutan TSYD Başkanı Nadir Güzbey ve iş insanlarımız ile birlikte ligin 2’nci yarısında hem de Afyonlu hemşehrilerimizin desteğiyle bu takım başarıdan başarıya koşacaktır. Afyonspor Burcu Köksal’ın değil tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizindir" dedi. 

Kaynak: CEMİLE KAYTAN