Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın davetlisi olarak şehre gelen Mansur Yavaş, kardeş şehir buluşmasında hemşehrilerle buluştu Köksal ile birlikte esnafları ziyaret etti ve Zafer Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

ZAFER MÜZESİ'NE HAYRANLIK

Yavaş, ziyaretleri sırasında Zafer Müzesi'ni de gezdi. Müzenin tarihî dokusuna hayran kaldığını belirten Yavaş, "Bu müze, kurtuluş mücadelesine katkı sunan önemli bir yapı ve korunarak gelecek nesillere aktarılması için yapılan çalışmaları takdir ediyorum" dedi.

VALİ HANIMA TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Burcu Köksal, Zafer Müzesi’nin tadilatının kısa süre önce tamamlandığını hatırlatarak, müzenin Kurtuluş Savaşı'nın sembol binalarından biri olduğunu belirtti. Köksal, "Cumhuriyet tarihi açısından değerli bir bina, yıldır tadilattaydı ben mecliste defalarca dile getirdim. Önergeler verdim bir türlü restorasyonu yapılmamıştı ancak özellikle Valimiz Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı’na buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bütün girişimleri ve çabası neticesinde restorasyonu tamamlandı. Halkımızın ziyaretine açıldı. Burada inşallah Ankara’dan ve diğer şehirlerden bütün ziyaretçileri bekliyoruz” dedi.

MİLLİ MÜCADELE ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR'DA TARİHÎ BİR GÜN

Zafer Meydanı’nda düzenlenen törende Burcu Köksal, meydanın milli bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çekti. Köksal, "Bu meydan, milletimizin özgürlüğe olan inancının sembolüdür" dedi. Köksal, ayrıca Mansur Yavaş’ın kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde Afyonkarahisar’a yaptığı ziyaretin önemini vurgulayarak, Yavaş’a teşekkürlerini iletti.

MANSUR YAVAŞ’TAN MİLLİ MÜCADELE ROTASI ÖNERİSİ

Gündem; Afyon’un Kalkınması İçin Yapılan Projeler Gündem; Afyon’un Kalkınması İçin Yapılan Projeler

Başkan Mansur Yavaş, Zafer Meydanı’nda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’ın milli mücadeledeki stratejik önemine değinerek bir Milli Mücadele Rotası oluşturmayı planladıklarını açıkladı. Bu rota ile turistlerin Seferihisar, Polatlı ve Afyonkarahisar'ı ziyaret ederek Anıtkabir'e ulaşmalarını hedeflediklerini belirtti.

ANKARA'DA TARIM YENİDEN CANLANIYOR

Yavaş, Ankara'da tarımı canlandırmak için son üç yılda çiftçilere 1 milyar TL destek sağladıklarını ifade ederek, Afyonkarahisar’da da benzer çalışmalar yapacaklarını belirtti. Yavaş, "Afyonkarahisar’ın yerel üretimi ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak" dedi.

AFYONKARAHİSAR VE BEYPAZARI KÜLTÜREL BAĞLARI

Afyonkarahisar ve Beypazarı’nın kültürel benzerliklerine değinen Mansur Yavaş, Beypazarı modelini Afyonkarahisar’a taşıyacaklarını söyledi. Beypazarı'ndaki kadınların kendi emekleriyle geçimlerini sağladığını vurgulayan Yavaş, "Bu modeli Afyon'da da hayata geçireceğiz" dedi.

"AYNI BAŞARIYI ÜLKE YÖNETİMİNDE DE GÖSTERECEĞİZ"

Konuşmasının sonunda Yavaş, Ankara’da elde ettikleri başarıyı hatırlatarak, "Ankara halkını mutlu ettik, oy rekoru kırarak yeniden seçildik. Aynı başarıyı tüm belediye başkanlarımızla birlikte ülke yönetiminde de göstereceğiz" dedi. Ziyarette Başkan Yavaş ve Köksal'a, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN