Açılış töreninde konuşan Köksal, kadınlar, çocuklar ve gençler için güvenli, çağdaş ve donanımlı bir merkez oluşturduklarını belirterek önemli mesajlar verdi.
Başkan Burcu Köksal, açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün, halkımızın taleplerinden biri daha gerçeğe dönüşüyor. Kadınlar, gençler ve çocuklarımız için güvenli ve donanımlı bir merkez oluşturuyoruz. Zübeyde Hanım Bilgi Evi ile Zaferin Çocukları Kreş ve Gündüz Bakımevi, şehrimizin önemli bir parçası olacak. Bu proje, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme idealine uygun bir şekilde hayata geçirildi.”
Başkan Köksal, çocukların bu ülkenin geleceği olduğuna vurgu yaparak şunları ekledi: “Sevgili çocuklar, sizler bu güzel vatanın yarınları ve umudusunuz. Bizler de sizlerin güvenle, neşeyle ve sevgiyle büyüyebilmesi için çalışıyoruz. Zaferin Çocukları Kreş ve Gündüz Bakımevi, tam da bunun için kuruldu. Burada oyun oynayacak, yeni bilgiler öğrenecek, dostluklar kuracak ve hayata daha güçlü hazırlanacaksınız.”
KADINLAR İÇİN YENİ FIRSATLAR SUNULUYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kadınlar için de çeşitli eğitim ve meslek kurslarının açılacağını belirtti. “Ücretsiz LGS kursları, burada devam edecek. Türkçe, matematik, fen bilgisi, İngilizce ve tarih dersleri ile gençlerimizi sınavlara en iyi şekilde hazırlayacağız. Kadınlarımızın talepleri doğrultusunda el sanatları kursları açacağız. Dikiş, tel kırma, rölyef, iğne oyası gibi kurslarla kadınlar hem yeni beceriler kazanacak hem de bu becerilerini ekonomik bir kazanca dönüştürebilecek.”
Başkan Köksal, annelerin meslek öğrenirken çocuklarının da güvenle vakit geçirebileceği bir düzen kurduklarını belirtti: “El sanatları kurslarına katılan kadınlarımız için Zaferin Çocukları Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde özel bir oyun odası hazırladık. Böylece anneler eğitim alırken, çocuklarımız da güvenli ve eğlenceli bir ortamda vakit geçirebilecek.”
“KADINLARIMIZIN VE ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Başkan Burcu Köksal, kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek adına projelerin devam edeceğini belirterek şu sözleri ekledi: “Burası sadece bir bilgi evi değil! Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın adını taşıyor. Çünkü biz, bu ülkenin temellerini atan kadınları asla unutmuyoruz. Onların mirasını yaşatmaya devam edeceğiz. Afyonkarahisar’ı daha yaşanabilir, daha güçlü ve daha mutlu bir şehir haline getirmek için çalışmalarımız sürecek.”
Zaferin Çocukları Gündüz Bakımevi ve Zübeyde Hanım Bilgi Evi, Afyonkarahisar’da kadınlar, çocuklar ve gençler için önemli bir merkez olacak. Başkan Burcu Köksal, projelerin artarak devam edeceğini vurgulayarak sözlerini şu cümleyle tamamladı: “Bu açılış, Afyonkarahisar’a, kadınlarımıza, çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.”