Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanını belirlemek için CHP üyeleri bugün İl Kadın Kongresinde bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından kürsüde konuşan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısına değindi.

Başkan Erhan’dan dikkat çeken açıklama!

CHP Kongresinde tansiyon yükseldi! CHP Kongresinde tansiyon yükseldi!

Son Dakika: Mehmet Özhaseki, bakanlıktan istifa etti! Son Dakika: Mehmet Özhaseki, bakanlıktan istifa etti!

Erhan, ‘’31 Mart’ta kıpkırmızı olan Türkiye haritası ile seçmen partimize şu mesajı verdi; ‘Bir şeyleri doğru yaparsanız bir sonraki genel seçimlerde iktidar olmanız mümkün’ İşte biz artık böyle bir sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz artık yüzde 20-25’lik oy oranlarına sıkışmış bir parti değiliz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Son seçimler bize çok iyi gösterdi ki bu ülkede hala Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde milyonlar var ve bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacaklar’’ dedi.

‘’SIMSIKI OLARAK GÜÇLENECEĞİZ’’

Seçimlerin kadınlar ve gençlerle kazanıldığını söyleyen Erhan, özellikle kadınların ve gençlerin aktif olduğu belediyelerde başarıya ulaştıklarının altını çizdi.

Erhan, ‘’Kadınların emeği olmadan seçim kazanılmıyor. Partimizin daha çok kadın üyeye ve görev alacak daha çok kadına ihtiyacı var. Tabi ki partimize yeni üyeler katacağız, baba evimizin kapısı herkese açık ancak öncelikle bir olacağız, beraber olacağız. Bu partiye emek vermiş tüm kadınların el ele kol kola olmasını sağlayacağız. Önce sımsıkı olarak güçleneceğiz ve sonra yanımıza yeni çalışma arkadaşları alacağız’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Erhan’dan dikkat çeken açıklama!

‘’ADAY ÇIKARMA KABİLİYETİNİ DAHİ YİTİRMİŞ BİR AKP VAR’’

Erhan, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi siz kadınlarımızın omuzlarında yüzyılını devirdi ve partimiz 100 yıllık bir parti olmasına rağmen ilk kurulduğu günkü enerjisini koruyor. Yüzüncü yılında içinden genel başkan düzeyinde birini çıkarıyor. Demokratik bir seçim yaparak onu genel başkan seçiyor ve genel başkanımız girdiği ilk seçimde partimizi birinci parti yapıyor. Biz bu derinliğe ve zenginliğe sahipken karşımızda aday çıkarma kabiliyetini dahi yitirmiş bir AKP var. Büyükşehirlerde adaylarımızın karşısına aday çıkarmakta zorlanan bu partide şu anda mevcut genel başkanlarının alternatifi olan herhangi bir genel başkan adayları yok’’ dedi.

‘’HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önündeki yolun açık ve aydınlık olduğunu söyleyen Erhan, bu yolda yalnızca doğru olanları yapmak zorunda olduklarını kaydetti.  Hata yapmak gibi bir lükslerinin olmadığını belirten Erhan, ‘’Artık iktidar olmak gibi bir misyonumuz varsa bambaşka bir vizyona sahip olmalıyız. Omuzlarımızda taşıdığımız sorumluluğun hakkını vermeliyiz. İl yönetimi olarak tüm enerjimiz ve gücümüzle sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz. Seçilen kadın kolları yönetimi ve partili kadınlarımızla iktidar yolculuğunda çalışmaya devam edeceğiz. 31 Mart’ta rüzgar artık tersine döndü. Bizim yapmamız gereken yelkenlerimizi açmak ve gemimizi hep birlikte iktidar limanına yanaştırmak. Bu salondaki her bir değerli kadınımızdan isteğim ise bu yelkenin bir ucundan tutması. Gelin hep birlikte Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda Atamızın iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni hak ettiği yere çıkaralım’’ diye konuştu.

Başkan Erhan’dan dikkat çeken açıklama!

SEVİNCİ DOYA DOYA YAŞADI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en kötü gününün baraj altında kaldığı gün olduğu belirten Erhan, ‘’CHP 1999 yılında tarihinde ilk defa baraj altında kaldı. Babamın o dönem il başkanı olması sebebiyle parti binasındaydım ve 16 yaşında bir genç olarak bu üzüntüyü çok derin bir şekilde yaşadım. Bu üzüntüyü yaşayan ben o kadar şanslıyım ki 74 yıl sonra Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi kazanıldığında da yine parti binasındaydım. Bu unutulmaz sevinci de partimizde doya doya yaşadım. Bu belediyenin kazanılmasında en önemli etken uyumlu çalışmamız oldu. Kadınlarımızla, gençlerimizle yine aynı uyum içinde çalışırsak elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yok. Afyonkarahisar’da yüzde 50’nin üzerinde oy alabiliyorsak; her ilçemizde, her belediyemizde seçim kazanabiliriz, oyumuzu artırabiliriz’’ ifadelerini kullandı.

İl Kadın Kolları Başkanlığı için iki adayın olmasını parti içindeki zenginlik olarak değerlendiren Erhan, her iki adaya da başarılar dileyerek önemli olanın kimin kazandığının değil, önemli olanın adayların salondan el ele çıkması olduğunun da altını çizdi.  

Kaynak: NURBANU SOY