Dazkırı Belediye Başkanı Fatih Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın dile getirdiği iddialara karşı bir açıklama yaptı. Çiçek, Köksal'ın belediye yönetimi ve AK Parti İl Başkanlığı hakkındaki asılsız iddialarını reddederek, tecrübeli bir siyasetçiye bu tür iddialarda bulunmanın yakışmadığını söyledi.

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan'dan Sert Eleştiri: AKP'li Meclis Üyeleri eğitim konusunu terk etti! CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan'dan Sert Eleştiri: AKP'li Meclis Üyeleri eğitim konusunu terk etti!

"İddialarınız Gerçek Dışı"

Başkan Burcu Köksal'ın, Dazkırı Belediyesi'nin AK Parti İl Başkanlığı'nın giderlerini karşıladığı iddiasına değinen Çiçek, "Afyonkarahisar AK Parti İl Başkanlığı'nın giderlerinin Dazkırı Belediyesi tarafından karşılandığı iddiası tamamen asılsızdır. Belediyemizin bir lirası bile bu tür amaçlar için kullanılmamıştır" dedi. Çiçek, bu tür iddiaların siyasi art niyet taşıdığını söyledi.

"Dazkırı Belediyesi Onurlu Bir Yönetime Sahiptir"

Çiçek, belediyenin onurlu ve gururlu bir yönetim anlayışına sahip olduğunu vurgulayarak, "Biz göreve geldiğimizden beri attığımız her imzanın ve yaptığımız her ödemenin arkasındayız. İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay'dan, belediyemizin son on yıllık mali durumunun incelenmesini talep ettik" diye konuştu.

"Belediyemizi Borçsuz Bırakmadılar"

Çiçek, Köksal'ın Dazkırı Belediyesi'nin kasasında 30 milyon TL bırakıldığı iddiasına da yanıt verdi. "Görevi devraldığımızda belediyemizin 68 milyon TL borcu vardı. Seçimlerden hemen sonra kasada sadece 12 milyon TL vardı. Satılan arsaların son ödeme tarihleri dolayısıyla kasamıza giren toplam tutar 24 milyon TL oldu" dedi.

"İddialarınızın Arkasında Duramayacaksınız"

Çiçek, yapılan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Hodri meydan! İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay, belediyemizin mali durumunu incelesin. Biz her zaman doğruların ve şeffaflığın yanında olduk" dedi. Kendi belediyecilik anlayışlarının halkın yararına çalışmak olduğunu belirten Çiçek, "Biz kimseyi kırmadan, aşağılamadan, doğru bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz" diye ekledi.

Kaynak: NURBANU SOY