Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Eroğlu, tüm gazetecilerin Basın Bayramı'nı gönülden tebrik ettiğini belirtti.

Eroğlu, mesajında basının demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. “Basın, demokrasimizin işlerliği açısından çok önemlidir. Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız ve doğru bilgilendirilmesi, vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması demokrasinin işlerliği bakımından büyük önem taşır,” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, medyanın günümüzde “4. Güç” olarak tanımlandığını ve kamuoyunun yönlendirilmesinde etkin rol oynadığını belirtti. Tarafsız ve ilkeli duruşundan taviz vermeyen basın kuruluşlarına olan ihtiyacın arttığını söyledi. “Halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının gelişiminde büyük katkıya sahip olan gazeteciler, kamuoyu oluşturarak önemli bir güç merkezi olmaktadır,” dedi.

Basının Zor Şartlar Altındaki Özverili Çalışmaları

Afyon polisinden şok uygulama: Suçlular kıskıvrak yakalandı! Afyon polisinden şok uygulama: Suçlular kıskıvrak yakalandı!

Eroğlu, basın mensuplarının mesai mefhumu gözetmeksizin zor şartlar altında, özveriyle ve meslek onuruna yaraşır şekilde çalıştıklarını ifade etti. “Bu ağır ve tarihi mesuliyetleri karşısında, basın mensuplarımız vazifelerini yerine getirirken mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında, özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde çalışmaktadırlar” diye ekledi.

Eroğlu, hükümet döneminde hayata geçirilen reformların, Türk basınının gelişmesinin ve çeşitlenmesinin önünü açtığını belirtti. Bu reformların, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olduğunu söyledi. “Medyanın bağımsızlığını sağlaması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır,” dedi.

Eroğlu, basının, meslek ilke ve prensiplerini dikkate alarak doğru bilgilendirme vazifesini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inandığını belirtti. “Basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, bütün basın mensuplarına çalışmalarında üstün muvaffakiyetler diliyorum” ifadeleriyle mesajını sonlandırdı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN