Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Küçükçekmece İnönü Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir binada büyük hasara yol açtı. Depremin etkisiyle, binanın bodrum katındaki kolonlar ciddi şekilde zarar gördü. Kolon demirlerinin el ile parçalanabilir hale gelmesi ve beton arasından çıkan midye kabukları, görenleri şaşkına çevirdi.
Serhat Çelik, dernek yöneticisi olarak yaptığı açıklamada, "Yetkililer gelip inceleme yaptılar, ancak henüz bir açıklama yapmadılar. Biz, burada yaşayan üyelerimizi güvenlik nedeniyle içeri almıyoruz. Bodrum katın üst kısmında 14 daire var ve buranın tahliye edilmesi gerekiyor. Bütün daireler dolu ve insanlar oldukça endişeli. Kolonlar o kadar kötü durumda ki, demirler fosilleşmiş, betonun ise kalitesi yok; yerinde toprak bile var. Kolon tamamen yok olmuş, adeta çamaşır telinden bile daha dayanıksız hale gelmiş. Yetkililerin bir an önce müdahale etmesini talep ediyoruz" dedi.
Bina sakinleri, tehlikeli durumun derhal düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak, olası bir çökme tehlikesine karşı endişelerini dile getirdi.