Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki yıllardaki büyümesinin ne kadarının gelir desteği olacağını merak ediliyor.

Yoksul hanelerdeki öğrencilerin eğitimlerine destek olmak ve ailelerin maddi yükünü hafifletmek amacıyla ortalama 5.330 TL tutarındaki sosyal ve maddi yardımın son ödemesini Kurban Bayramı öncesinde iletildi ancak Haziran ayından sonra temmuz ayı ödeme takvimi merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destekleri ay ortasından sonra hesaplara aktardığı için SED yardımlarının 20 Temmuz civarında dağıtılacağı düşünülüyor. Merak edilen konulardan birisi ise artışın boyutu ve sosyal ve maddi desteğin temmuz ayında hesaba ne zaman geleceği.

Bakanliktan Dar Gelirliye Tam Destek 6000 Tl Yardim Miktari Kesinlesti 39229

Bakan Şimşek: 2025'in sonunda enflasyon yüzde 20'nin altına inecek! Bakan Şimşek: 2025'in sonunda enflasyon yüzde 20'nin altına inecek!

SED YARDIMI NE KADAR ARTACAK?

Temmuz ayında sosyo-ekonomik destek memur maaş katsayısına göre artırılacağı için sosyal ve ekonomik destek alan vatandaşlar memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplamaları dikkatle kontrol edilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemelerini Ocak ayında neredeyse yüzde 50 oranında artırdı. Memur maaşlarının temmuz ayında yüzde 20 civarında artacağı tahmin edilirken sosyal ve mali yardımlarda da yüzde 20 civarında artış yaşanabilir. Bu nedenle ortalama sosyal ve mali destek 6.000 TL’yi aşabilmektedir.

Bakanliktan Dar Gelirliye Tam Destek 6000 T L Yardim Miktari Kesinlesti 640X331

SED YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Temmuz ayındaki artışla birlikte ortalama sosyal ve ekonomik destek 6.000 TL civarına çıkacak olsa da sosyal ve ekonomik destekten kimlerin yararlandığını da merak edilmekte. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre, yoksul ailelerden gelen öğrenciler sosyal ve maddi destek alabilecek. Sosyal ve maddi destek ödemesi kapsamında yoksul hanelerin çalışmalarına destek verilmesi ve ailelerin maddi yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Bilgilendirme metinleri bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlanmaktadır.

Bakanliktan Dar Gelirliye Tam Destek 6000 Tl Yardim Miktari Kesinlesti

Kaynak: GAMZE KOÇAK