Afyonkarahisar'da düzenlenen bu büyük organizasyon, açılış töreni ile bugün tamamlanan Dünya Kadınlar Motokros Final 1 ve MX250 Avrupa Motokros Final 1 yarışlarıyla dikkat çekerken, bakanlıktan üst düzey temsilcilerin bulunmaması spor camiasında hayal kırıklığı yarattı.

ULUSLARARASI KATILIM ÜST DÜZEYDE, BAKANLIK TEMSİLCİLERİ YOK

Dünya Motokros Şampiyonası’na, başta FIM Başkanı olmak üzere üst seviyede uluslararası direktörler katılım sağladı. Ancak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi genel müdür ve bakan yardımcısı düzeyinde katılım beklenmesine rağmen, bu yılki etkinlikte bakanlık yetkilileri yer almadı. Bu durum, Afyonkarahisar’daki organizasyona katılan izleyiciler ve spor camiası tarafından tepkiyle karşılandı.

PARİS OLİMPİYATLARI’NDAKİ BAŞARISIZLIKLARIN ARDINDAN TEPKİLER ARTIYOR

DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak! DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak!

Paris Olimpiyatları'nda alınan başarısız sonuçlar sonrasında, spordaki kötü gidişatın sorumlusu olarak görülen Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, kamuoyunda eleştirilerin hedefi haline geldi. Türkiye'de başka böyle bir büyük bir spor organizasyonu bulunmamasına rağmen, Dünya Motokros Şampiyonası gibi önemli bir etkinliğe katılmayan bakanlık yetkililerinin, yaz tatilini tercih ettikleri söylentileri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Kaynak: Mustafa Dadak