Özellikle gençler tarafından yaygın olarak kullanılan bu uygulamalardaki suç teşkil eden faaliyetlerin engellenmesi için vatandaşlar, ilgili mercilerin harekete geçmesini istiyor. Kimlik bilgileri çalınarak şantaj yapılan ve müstehcen içeriklerin paylaşıldığı bu platformların daha sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiği düşünülüyor.

Thumbs B C 5B4C627C286Bf0732B3A40167038C4Fb

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN SERT ÖNLEM AÇIKLAMASI

Ulaştırma Bakanlığı, bu tür suçların işlenmesine karşı sert önlemler alacaklarını duyurdu. Bakanlık yetkilileri, bu uygulamalar üzerinden şantaj yapan ve pedofili tarzı müstehcen videolar yayınlayan kişilerin IP adreslerine ulaşarak tespit edileceğini belirtti.

IP PAYLAŞIMI YAPILMAZSA ERİŞİM ENGELLENEBİLİR

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul'daki çifte cinayetin faili Semih Çelik'in babası konuştu! İstanbul'daki çifte cinayetin faili Semih Çelik'in babası konuştu!

“Buralarda küçük kızları taciz eden şahıslar hakkında IP paylaşımı yapmaz ise ilgili uygulamaların Türkiye’ye erişimi engellenecek.”

Yetkililer, şantaj ve taciz gibi suçlara karşı platformların iş birliği yapmaması durumunda, Türkiye genelinde bu uygulamaların erişiminin engellenebileceğini ifade etti.

Kaynak: Mustafa Dadak