Şimşek, "Bu konuda kararlıyız, programı uygulayacağız, sonuç veriyor ve enflasyonu düşüreceğiz" dedi. Katar ve Kuveyt ziyaretlerinden bahseden Şimşek, bu ülkelerin Türkiye için ciddi ekonomik fırsatlar sunduğunu ve iş birliğini artırmak istediklerini belirtti.

Şimşek, Körfez ülkeleriyle yapılan görüşmelerin önemli olduğunu ve Türkiye’nin sektörel çeşitliliği sayesinde bu ülkelerle ticari ilişkilerin derinleşebileceğini ifade etti. Katar'da üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptığını belirterek, Türkiye'nin sanayi, enerji ve dijital dönüşümünü anlatıp, bu alanlarda iş birliği çağrısında bulundu. Körfez ülkelerinin fon fazlalarının değerlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Rojin Olayında Son Durum Rojin Olayında Son Durum

ABD'DE YOĞUN GÜNDEM

Şimşek, IMF-Dünya Bankası Toplantıları için ABD'ye gideceğini ve orada yatırım bankaları, uluslararası finans kuruluşları ile bir araya geleceklerini açıkladı. Türkiye ekonomisinin yapısal dönüşümünün anlatılacağını ve yatırımcılarla görüşmeler yapılacağını belirtti.

CARİ AÇIK VE YAPISAL DÖNÜŞÜM

Cari açığın Türkiye’nin kronik sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Şimşek, yapısal dönüşümün cari açığı kalıcı olarak düşüreceğini söyledi. Geçen yıl belirlenen 284 ürünün Türkiye'de üretilmesi için yatırım çekmeye çalıştıklarını ve bu adımların cari dengeyi iyileştireceğini ifade etti.

ENFLASYON HEDEFLERİ

Enflasyonun düşmeye başladığını ve bu trendin devam edeceğini belirten Şimşek, hizmet sektöründeki enflasyonun da zamanla düşeceğini söyledi. Şimşek, enflasyon hedeflerinin tutturulacağına inandığını belirterek, "Enflasyonda hedeflerimizi tutturacağız, tutturmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

KONUT ARZI VE TARIMSAL ÜRETİM

Deprem bölgesinde konut arzının artırılacağını ve bu yıl 200 binden fazla konutun teslim edileceğini ifade eden Şimşek, tarımsal üretim ve lojistik konularının hükümetin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Bu açıklamalar, hükümetin ekonomik reform ve enflasyonla mücadelede kararlılığını ve Körfez ülkeleri ile iş birliğini artırmaya yönelik adımlarını ortaya koyuyor.  

Kaynak: AA