Afyon Haber Portalı www.odakgazetesi.com

Bakan Göktaş medya zirvesine katıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yapay zeka çağındaki medyanın ürettiği yanlış ve yıkıcı etkilerle değil, ürettiği ve yaydığı bilgiyle, kültürle bütünleşmek istediklerini belirterek, "Medya, insani değerleri yücelten ve yaşatan bir araç olmalı." dedi

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Yapay Zeka Politikaları Derneği işbirliğiyle Ankara'da bir otelde düzenlenen "Uluslararası Yapay Zeka Çağında Medya Zirvesi"ne katıldı. Açılışta konuşan Göktaş, yapay zeka ve medyayı bir arada ele almanın çok anlamlı olduğuna inandığını ifade etti. Yapay zekanın pek çok alana entegre olmasıyla birlikte hızlı bir dönüşüm yaşanmaya başlandığını anımsatan Göktaş, yapay zekanın faydalarının önemli olduğunu belirtti. Yapay zekanın gelişmeyi desteklerken, verimliliği artırma ve devam eden zorlukları çözme konusunda büyük bir potansiyel barındırdığını kaydeden Göktaş, "Bu dönüşüm bilgiye erişimi ve tüm iletişim süreçlerini kolaylaştırırken, güvenilirlik ve etik sorunları da beraberinde getirmekte" diye konuştu.

KÖY OKULUNDAN YANSIMALAR

Göktaş, KADEM'in işbirliğinde "Yapay Zeka ve Kadın" temasıyla düzenledikleri "Kadın ve Adalet Zirvesi"nde yapay zekanın pek çok alanda kadınlara sunduğu fırsatları ve karşı karşıya kaldıkları engelleri değerlendirme imkanları olduğunu aktardı. Bakan Göktaş, "Yapay zekanın en büyük risklerinden biri, bu sistemlerin veri setlerine ön yargıların yansımasıdır ve bunun sonucunda da kadınlara karşı ayrımcılığın artmasıdır. Bunun yanı sıra çocuklar özelinde yapay zeka destekli eğitim platformları, kişiselleştirilmiş öğrenme fırsatları sunarken, yanlış algoritmalar öğrenme eşitsizliklerini derinleştirebilir" dedi. Çevrim içi içeriklerin yetersiz denetiminin, çocukların psikolojik gelişimini olumsuz etkilerken, etik tasarıma uygun olmayan sistemlerin mahremiyetleri riske atabildiğine dikkati çeken Göktaş, ayrıca yapay zeka tabanlı dijital araçların bir taraftan aile içi iletişimi desteklerken diğer taraftan yanlış kullanımın, aile bağlarını zayıflatıp iletişim sorunlarını artırabileceğine değindi. Zirvede Göktaş'a, yapay zekayla işlenen ve 1951 yılında çekilen "Köy Okulundan Yansımalar" fotoğrafı hediye edildi.