Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız" sözlerine karşılık İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın, Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'e benzeterek yaptığı açıklamayı kınadı. Bahçeli, Katz'ın sözlerini "alçak" olarak nitelendirdi ve İsrail yönetiminin suçluluk psikolojisi içinde olduğunu belirtti.

Bahçeli'nin Açıklamaları

Bahçeli, "İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan; siyasi, tarihi ve nesnel gerçeklerle asla bağdaşmayan alçak sözlerini nefretle lanetliyorum. İsrail Başbakanı ile hükümetinin hangi kanlı ve karanlık izleri takip ettiğini esasen tüm dünya açıklıkla görmektedir," ifadelerini kullandı. Bahçeli, ayrıca İsrail yönetiminin hesap vereceği günlerin uzak olmadığını ve Türk milletinin bu konuda kenetlendiğini belirtti.

Abbas'a Eleştiri: "Sorumluluğunu İhmale Etmemeli"

Devlet Bahçeli, Türkiye'ye Parlamento'da konuşmak üzere davet edilen ancak bu davete icabet etmeyen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı da eleştirdi. Bahçeli, Abbas'ın tarih ve mazlumlar önündeki sorumluluğunu ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Bahçeli'nin Abbas'a Yönelik Açıklamaları

Bahçeli, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, nerede durduğunu, tarih ve mazlumlar önündeki sorumluluğunu ihmalden süratle kaçınmalıdır. TBMM'ye davet edilmek, muhatabı için bir şereftir. Bu şerefi taşıyıp taşımama konusu ise Sayın Abbas'ın bileceği ve davranışıyla ispat edeceği bir husustur," şeklinde konuştu.

AK Parti'den CHP İl Başkanına jest! AK Parti'den CHP İl Başkanına jest!

Türkiye'nin Kararlılığı ve Bahçeli'nin Mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamalarında Türkiye'nin milli haklarını ve egemenlik hukukunu savunmada kararlı olduğunu belirtti. "Caniyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanması gerçek manada soykırımın ibrası, zulmün ifa ve icrasına rezil bir ikramdır," diyen Bahçeli, Türkiye'nin mazlumların yanında yer almaya devam edeceğini vurguladı. Bahçeli, Türk milletinin milli yüreklerle zafer meşalesini taşıyacağını ifade etti.

Devlet Bahçeli̇i̇

Kaynak: CEMİLE KAYTAN