50 yaşındaki Köseoğlu, 3 yaşındaki oğlu Gökhan Emir’in maket araçlara olan merakını paylaşarak, evlerinin çocuk odasında büyük bir koleksiyon oluşturdu.

Araba 5

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı! Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı!

10 yıl süren bu hobi, gün geçtikçe büyüyerek 350'yi aşkın araç modeline ulaştı. Yaklaşık 2 buçuk yıldır, maket araçlar özel olarak yaptırılan vitrinlerde sergileniyor. Baba-oğul, koleksiyonlarına her gün özel zaman ayırarak bu tutkularını sürdürüyor.

Araba4

Halet Köseoğlu, koleksiyonlarına duyduğu sevgiyi ve huzuru şöyle ifade etti: "Oğlumun odasına geldiğimde araçlardan dolayı çok huzurlu hissediyorum. 3-5 arabayla başladığımız bu hobi, şimdi 350'yi aşkın modelle büyüdü. Vitrinlerimizi kilitledik ve klasiklerle güncel araçları ayrı ayrı sergiliyoruz. Klasik araçlara olan hayranlığım, bana zamanda yolculuk yapıyormuşum gibi hissettiriyor."

Araba3

Köseoğlu, koleksiyonunun geleceği hakkında da planlarını açıkladı: "Modellerimizi daha da çeşitlendirmek istiyoruz. Erzurum’da bir sergievi açmayı düşünüyoruz. Koleksiyonumuzun sayısını kısıtlamadan artırmayı planlıyoruz. Çoğu model piyasada bulunamaz ve manevi değerleri çok yüksektir. Bunlar gerçek otomobillerin detaylarıyla küçültülmüş halleri, döküm metal gövdeler ve gerçek otomobil boyalarıyla üretilmiş."

Araba2

Gökhan Emir ise, koleksiyonun bir parçası olarak yaşadığı mutluluğu paylaştı: "Küçüklüğümden beri araçlara olan sevgim devam ediyor. Koleksiyonumuzu zamanla büyüttük ve geliştirdik. Buraya geldiğimde tüm stresim gidiyor ve çok mutlu oluyorum. Geçmişten günümüze araçların serilerini tamamlamayı sürdürüyoruz"diye konuştu.

Araba1

Kaynak: AA