Açılışa; Aydın Valisi Yakup Canbolat, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Partili milletvekilleri ve Aydın İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Uraloğlu, hizmete alınan ikinci etap ile birlikte bölgenin ticaret ve turizmine katkı sağlanacağını belirtirken yakıttan ve zamandan tasarruf edileceğini söyledi.

“Toplamda 163 kilometre uzunluğunda inşa ettik”

26 Ağustos Tabiat Parkı Yenileniyor: Yeni yüzüyle ziyaretçileri bekliyor! 26 Ağustos Tabiat Parkı Yenileniyor: Yeni yüzüyle ziyaretçileri bekliyor!

Otoyola ilişkin teknik bilgiler veren Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

“163 kilometrelik uzunluğu ve modern altyapısıyla Ege Bölgesi’nin ulaşım haritasını yeniden çizen Aydın-Denizli Otoyolumuzun; Aydın Çevre Yolu’ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı’nda son bulan 70 km’lik kesimini trafiğe açmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Geçen yıl otoyolun 60. kilometresinde yer alan Kuyucak Kavşağı ile 140. kilometresindeki Kocabaş Kavşağı arasında kalan 80 kilometre ana gövde, 13 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 93 kilometrelik kesimini hizmete sunmuştuk. Şimdi kalan 70 kilometreyi de tamamlayarak otoyolumuzun tamamını trafiğe açmış olduk. Otoyolumuzun tamamını 6 şeritli 140 kilometre ana yol ve 4 şeritli 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 163 kilometre uzunluğunda inşa ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile yolumuzun resmi açılış törenini de gerçekleştireceğiz.”

Açılış konuşmasının ardından Bakan Uraloğlu, TOGG aracına binerek otoyoldaki ilk sürüşü gerçekleştirdi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ