KÜLTÜR / SANAT

Ayazini, Türkiye’nin keşfedilmemiş bir mücevheri!

Abone Ol

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından düzenlenen 2. Turizm Kongresi'nde, turizm sektörünün önemli isimleri bir araya geldi.

Kongrenin dikkat çekici etkinliklerinden birisi de Ayazini ve Eber Gölü'nün tanıtım programı oldu. Güven İslamoğlu'nun gerçekleştirdiği programda, Ayazini destinasyonunun ve Eber Gölü'nün doğal güzellikleri ve turistik potansiyeli hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel: “Şehrimizin Ayazini ve Ebergölü ile ön plana çıkması, bütün turizm camiasının önde gelen önemli şahsiyetlerin huzurunda bu destinasyonların anlatılması ve tanıtılması şehrimize büyük bir katkı sağlamaktadır.”

Şenel, birebir görüşmeler aracılığıyla da Afyonkarahisar'ın turizminin geleceği için de önemli adımlar atıldığını ifade etti. Aynı zamanda Şenel, Turizm kongrelerindeki tanıtım faaliyetlerinin şehrimizin sürdürülebilir turizm hedefine destekleyici faydalar sağlayacağını dile getirdi.

ZİYARETÇİLER KEYİFLİ VAKİT GEÇİRECEK

Güven İslamoğlu, Ayazini'nin Türkiye'nin keşfedilmemiş mücevherlerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: "Ayazini, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasıyla da büyüleyici bir destinasyondur. Bu bölgede yapılan araştırmalar, buranın antik çağlardan günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olduğunu göstermektedir. Eber Gölü, Türkiye'nin önemli sulak alanlarından biridir ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, göl çevresindeki doğa yürüyüşleri ve piknik alanları da ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesini sağlar."

Ayrıca İslamoğlu; Manisa Kula ilçesinde bulunan, tarih boyunca birçok seyyah ve araştırmacının ilgisini çeken, antik coğrafyacı Strabonun da incelemiş olduğu ve “Coğrafya” adlı eserinde ‘Katakekaumene’ yani “Yanık Ülke” olarak tanıttığı bölge ile de ilgili bilgilendirmede bulundu.

YER BİLİMİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEME SAHİP

Kula ve Salihli ilçeleri arasındaki bu bölgeyi yılda ortalama 30 bin kişinin ziyaret ettiğini, ziyaretçilerin önemli bölümünün araştırmacılar ve öğrenciler tarafından oluştuğunu, bölgenin turistik amaçla ziyarete gelenlere doğada yürüyüş fırsatı sunan 2 bin 320 kilometrekarelik jeoparka sahip olduğunu ve yer bilimcilere de bilimsel çalışma yapma olanağı sağladığını ifade etti. Son olarak 12 bin yıl önce aktif olduğu belirtilen Sandal Divlit Volkan Konisi Zirvesine 750 metrelik yürüyüş yoluyla ulaşılabildiğini ve bu zirvenin binlerce yıldır kendine has özelliklerini koruması dolayısıyla yer bilimi açısından büyük öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Program boyunca Kula Yanıülke, Ayazini ve Eber Gölü'nün fotoğrafları ve videoları eşliğinde sunulan bilgiler, katılımcıların ilgisine sunuldu ve bu muhteşem destinasyonların keşfedilmesine yönelik bir çekim oluşturuldu.

TÜRSAB 2. Turizm Kongresi'nde gerçekleştirilen bu tanıtım programının; Yanıkülke, Ayazini ve Eber Gölü'nün turizm potansiyelini artırmaya ve bu doğal güzelliklerin daha geniş kitlelere tanıtılmasına önemli bir katkı sağlayacağı ifade edildi.