İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde trafik kurallarına uymayan ve hız sınırını aşan sürücülere ceza kesildi.

MİT’ten Nokta Operasyon MİT’ten Nokta Operasyon

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında, 2 bin 589 araç kontrol edilerek 250 araca toplamda 356 bin 386 TL cezai işlem uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğünün “Aşırı Hıza Dikkat, Kaybolan Şey Hayat!” sloganıyla gerçekleştirdiği denetim de; 116 sürüye hız sınırını aşmaktan, 56 sürücüye hatalı parktan, 22 sürücüye muayenesiz araç kullanmaktan, 4 sürücüye sürücü belgesiz araç kullanmak ve kullandırmaktan, 4 sürüye zorunlu trafik sigortasını yaptırmamak ve 3 sürücüye kırmızı ışık ihlali yapmasından kaynaklı olarak para cezası kesildi.

Ayrıca, 3 sürücüye abartılı egzoz kullanmaktan, 2 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 2 sürücüye cep telefonu ile konuşmaktan, 2 sürücüye sürücü belgesine el konulduğu halde araç kullanmaktan, 1 sürücüye trafikten çekili aracı kullanmaktan ve 33 sürücüye diğer maddelerden cezai işlem uygulandı. N\S

Editör: Nurbanu Soy