Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete zam yapılmayacağını söylemesinin ardından gözler Aralık ayına çevrildi. Asgari maaşın artıp artmayacağı milyonlarca vatandaşın geçim kaynağı olması sebebiyle merak ediliyor. 

Asgari ücrete zam mı geliyor?

BAKAN IŞIKHAN SORULARI YANITLADI

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz günlerde düzenlenen AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde muhabirlerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, muhabirlerin ‘’Asgari ücrete zam gelecek mi?’’ sorusunu da yanıtladı. 

Asgari ücrete zam mı geliyor?

Milyonlarca araç sahibine duyuruldu! O tarihten sonra tamamen zorunlu Milyonlarca araç sahibine duyuruldu! O tarihten sonra tamamen zorunlu

İşveren ve işçi sendikaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde komisyonda toplanıyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için yapılan üç toplantının ardından zam oranı yüzde 49 olarak belirlenmişti. Bu yıl Aralık ayında ise artış olup olmayacağı merak konusu oldu. 

ARALIK AYINDA YENİ BİR TOPLANTI
 

“Asgari ücrete ara zam olacak mı” sorusu üzerine cevap veren Bakan Işıkhan, göstergelerin olumlu geldiğini ifade ederek ara zam yapılmayacağını belirttiklerini yeniden hatırlatarak, “Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz” dedi.
Asgari ücret, Aralık ayına güncel olarak 17 bin 2 lira olarak yatmaya devam edecek.

Asgari ücrete zam mı geliyor?

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ