2024-2025 sezonu itibarıyla, Premier Lig hakemlerinin destekledikleri takımların açıklanacağı duyuruldu. Bu kararın, çıkar çatışması tartışmalarını önlemek ve ligde şeffaflığı artırmak amacıyla alındığı belirtiliyor.

NOTTİNGHAM FOREST VE STUART ATTWELL OLAYI

Bu kararın arkasında, geçtiğimiz sezon Nottingham Forest’ın Everton’a 2-0 mağlup olduğu maçın VAR hakemi Stuart Attwell’in, rakipleri Luton Town’ın taraftarı olduğu iddiaları önemli bir rol oynadı. Bu iddiaların ardından, hakemlerin tarafsızlığına dair tartışmalar yeniden alevlenmişti.

NOTTİNGHAM FOREST'TAN ŞEFFAFLIK AÇIKLAMASI

Premier Lig Hakemleri Derneği’nin aldığı bu karar sonrası Nottingham Forest kulübü, resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı:

"Yorumlarımızın ve endişelerimizin dikkate alındığını görüyoruz. Politikaların artık kamuoyuna açık hale gelmesinden ve tüm kulüpler ile taraftarlar için şeffaflığın sağlanmasından mutluluk duyuyoruz. Bu adımların, tüm kulüplere ve sporun geneline büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz."

Cimnastik  sporuna başlayan çocuklar diğer branşlarda da  başarı gösteriyor Cimnastik sporuna başlayan çocuklar diğer branşlarda da başarı gösteriyor

Bu gelişme, Premier Lig’de yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Mustafa Dadak