Aranan şahıs Jandarma tarafından Sülümenli Beldesi’nde  yakalandı! Aranan şahıs Jandarma tarafından Sülümenli Beldesi’nde yakalandı!

Operasyon, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ve istihbarat birimlerinin ortak çalışması sonucu Aktaş’ın Artuklu’daki bir evde saklandığının belirlenmesi üzerine başlatıldı. Terörist Ramazan Aktaş, Türkiye’nin en çok arananlar listesinde yer alıyordu ve terör örgütü PKK’nın çeşitli eylemlerine katıldığı biliniyordu.

Özel harekat ekiplerinin düzenlediği baskında çıkan çatışmada, Ramazan Aktaş etkisiz hale getirilirken, operasyon bölgesinde güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı bir arama-tarama çalışması yapıldı. Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “GÜRZ-19 Operasyonu” kapsamında halkın güvenliği için yürütülen terörle mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğü ve bölgedeki operasyonlara devam edileceği belirtildi.

Gg1

Operasyon sırasında herhangi bir güvenlik görevlisinin yaralanmadığı bilgisi paylaşılırken, elde edilen yeni bulgularla PKK/KCK terör örgütünün bölgedeki yapılanmalarına yönelik operasyonların genişletileceği ifade edildi.

Kaynak: Gamze Nazmiye Özbunar