Altın fiyatları Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından yükselişe geçti. Haftaya düşüşle başlayan altının alış ve satış fiyatı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Yatırımcılar “Altın mı alalım yoksa bekleyelim mi?” diye merak ediyor. Perşembe günü hakkında detay veren İslam Memiş, o güne dikkat çekti.

İslam Memiş, altın fiyatları hakkında yaptığı değerlendirmesinde Fed Başkanı Powell’ın Salı günkü açıklamalarına ve Perşembe günkü ABD enflasyon rakamlarına dikkat çekti ve yatırımcıları uyardı. Memiş, bu haftayı perşembe öncesi ve perşembe sonrası olarak ikiye ayıracağını belirterek, “altın fiyatı ne olacak?” şeklindeki soruya yanıt verdi.

Sandıklı'da taşımalı eğitim masaya yatırıldı! Sandıklı'da taşımalı eğitim masaya yatırıldı!

Altin Fiyatlarinda Zelzele Basladi Altin Alip Satmak Icin Bomba Tarih Verildi

ABD ENFLASYON VERİLERİNE ODAKLANILDI

Bu hafta küresel piyasalarda veriye dayalı gelişmeler izlenecek. Bu haftanın manşetleri ABD enflasyon verileri ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları olacak. İslam Memiş, “Özellikle ABD enflasyon verileri bu hafta döviz piyasalarında yeni fiyatların oluşmasına yol açacak” dedi.

Altin Fiyatlarinda Zelzele Basladi Altin Alip Satmak Icin Bomba Tarih Verildi 640X331

ALTIN ​​ALMALI MIYIM, BEKLEMELİ MİYİM?

İslam Memiş, ABD tarım dışı istihdam verilerinin ardından yeni bir aralığın altını çizerek, şöyle konuştu:

 “Aralık 2 bin 350 ile 2 bin 400 dolar arasında. Şimdi düşüş veya yükseliş hareketi için bu aralıkların dışına çıkması gerekmekte. Bu hafta 2 bin 350 ila 2 bin 400 dolar aralığını izleyeceğim. Altın Gram yatırımcıları onsu izlemeye devam ediyor. Orada takip edeceğim grupların yelpazesi biraz daha geniş. Aralığı 2 bin 420-2 bin 520 lira.

Çünkü ons altının dalgalanması gram altının farklılaşmasına neden oluyor. Temmuz ayı için uyarılarım var. Temmuz geldi ve yükseliş başlıyor. Düşüşü altın satın alma fırsatı şeklinde görmeye devam edeceğim,”

Kaynak: FATMA SEDA CAN