Operasyonlar çerçevesinde, birçok ilde zehir tacirleri ve sokak satıcıları yakalandı. Operasyon, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütüldü ve il emniyet müdürlükleri de aktif bir şekilde katılım sağladı.

OPERASYONUN YAPILDIĞI İLLER

Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, İzmir, Nevşehir, Şırnak, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Bingöl, Adana, Diyarbakır, Konya, Uşak, Batman, Mersin, Bolu, Samsun, Denizli, Yozgat, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Çanakkale, Çankırı, Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Erzurum, Van, Adıyaman, Çorum, Karaman, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Sakarya, Burdur, Giresun, Isparta, Kilis, Zonguldak, Osmaniye, Aydın, Ordu, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Elazığ ve Muğla.

OPERASYON DETAYLARI

İstanbul'da: 2 milyon 272 bin 332 adet hap, 334 kg metamfetamin, 42 kg kokarca, 23,5 kg bonzai ve 9 kg eroin ele geçirildi.

Gaziantep'te: 3 milyon 143 bin 823 adet hap ve 8 kg kokarca bulundu.

İzmir'de: 52 kg metamfetamin ve 63 bin 455 adet hap ele geçirildi.

Adana'da: 41,5 kg metamfetamin ve 14 bin 343 adet hap ele geçirildi.

Sakarya'da: 25 kg esrar, Şırnak'ta 24 kg metamfetamin, Şanlıurfa'da 23 kg kokarca ele geçirildi.

MGK Bugün Toplanıyor: Gündemde Yoğun Başlıklar Var MGK Bugün Toplanıyor: Gündemde Yoğun Başlıklar Var

Trabzon'da: 34,5 kg kokarca bulunurken, Osmaniye'de 40 kg kokarca ele geçirildi.

TOPLAM ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MİKTARI

Operasyonlar sonucunda toplamda 967 kg uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve kahraman polisler tebrik edildi. Yerlikaya, halkın güvenliğini sağlamak için mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.    

Kaynak: FADİME ÖZKARAN