Türk Havayolları Sponsorluğunda gerçekleşen program, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ve Hacı Bayram Veli Üniversitesinin katkıları ve Afyonkarahisar Valiliği destekleriyle düzenlendi. Almanya, Azerbaycan, Fas, İran, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Umman, Ürdün’ün içinde yer aldığı 12 farklı ülkeden genç mutfak profesyonelleri ve gastronomi öğrencilerinden oluşan 12 katılımcı ve 4 görevli Afyonkarahisar mutfağı konferansı ve atölye çalışmasına katıldı.

Programın açış konuşmasında AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı, Turizm Fakültesinde yer alan bölümler hakkında bilgi verdi. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Nurullah Kart ise katılımcılara Afyonkarahisar Mutfağı hakkında konferans verdi. Turizm Fakültesi uygulama mutfağında devam eden atölye çalışmasında, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Osman Kazancı ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan öncülüğünde Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan “haşhaşlı lokul, göce köftesi ve patlıcan böreği” hazırlandı.

2024-2025 Üretim Sezonu TARSİM Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi 2024-2025 Üretim Sezonu TARSİM Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaynak: SAFİYE KALENDER