BALİ’NİN COĞRAFYASI VE KÜLTÜREL YAPISI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILDI

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda verilen konferansta; Arş. Gör. Alaaddin Göçer, Bali’de araştırma gezisi esnasında edindiği bilgileri öğrencilerle paylaştı. Bali’nin bulunduğu yer ile sağ tarafında bulunan Nusa Luwang arasında hem okyanusta hem de havada ters akım olduğu bilgisini kaydeden Göçer, “Bu iki bölgedeki hayvan, kuş ve bitki çeşitliliği birbirinden tamamen farklı. Bu iki bölgedeki kuşların kesinlikle karşı tarafa geçişi olmuyor. Çünkü hava akımı bunu engelliyor” dedi.

Bali’nin fiziki ve coğrafi özellikleri hakkında bilgi veren Göçer, şöyle konuştu:

“Bali sürekli depremlerin olduğu ve depremlerden kaynaklı tsunamilerin meydana geldiği bir bölgedir. 5 bin metrekare bir toprağı bulunmasına rağmen 5 milyon insan yaşamaktadır. Kullandıkları para birimi Rupi’dir. Nüfusun yüzde 85’i Hindu, yüzde 14’ü Müslüman, yüzde 1’lik kesim de diğer dinlere mensup olan insanlar. Buradaki Hinduizm’in Hindistan’daki Hinduizm gibi diğer dinlere karşı sert tepkileri yoktur. Bali’de Budizm ile Hinduizm sürekli birlikte olmuştur. Ardından adaya Müslümanlığın ulaşmasıyla ortaya karma bir din çıkmıştır. Gördüğümüz kadar insanlar birbirleriyle komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini çok güzel yürütüyorlar.”

BALİ’DEKİ TARİHİ TAPINAKLAR ANLATILDI

Bali’de bulunan tapınakları ziyaret eden Göçer, ilk olarak Tanah Lut Tapınağı’na düzenlediği gezisinden bahsettiği konuşmasında “Hindular ada dışından bölgeye hac için ziyarete geliyor. Tapınak denizin ortasında bulunuyor. Medcezir olayına bağlı olarak tapınağın etrafı su ile doluyor” dedi. Bir sonraki gezisinin Uluwate Temple tapınağına olduğunu söyleyen Göçer, burasının kutsal sayıldığını ve hayvanlara zarar vermenin kesinlikle yasak olduğunu vurguladı.

Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu

Konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Editör: Sema Ekici