Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) akademik ve idari personeli ile öğrencileri, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Avrupa ile Amerika'daki Filistin protestolarına destek vermek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

19 Mayıs alev şovlarıyla kutlandı! 19 Mayıs alev şovlarıyla kutlandı!

Okumuşsss (1)

Yürüyüş, İmaret Camii'nden başlayıp Zafer Meydanı'nda sona erdi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve birçok akademik ve idari personel ile öğrenci ve vatandaş yürüyüşe katıldı.

Okumuş Ve Karakaş (1)

Yürüyüş sonrası AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Filistin'e destek sloganları eşliğinde bir basın açıklaması yaptı. Karakaş, Gazze'deki zulme seslerini yükseltmek ve Türk milletinin tarihi misyonuna bağlılıklarını ifade etmek amacıyla toplandıklarını belirtti. Karakaş, “Gazze’deki zulmü protesto etmek amacıyla Amerikan üniversitelerinde başlayan ve dünyanın dört bir yanında diğer üniversitelere yayılan üniversite öğrencilerinin barışçıl gösterilerine; hem destek vermek, hem de Amerikalı yetkililerin gösterilere yönelik sert ve anti demokratik müdahalelerini protesto etmek amacıyla da buradayız” dedi.

Okumuş Ve Karakaş (4)

Karakaş, tarih boyunca mazlumların yanında olduklarını ve Gazze'deki zulmü protesto ettiklerini dile getirdi.

 AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş da Filistinlilerin yanında olduklarını vurgulayarak, “7 Ekim 2023 itibariyle insanlığın utanç tablosuna geçen bir soykırım hâlini almıştır. O tarihten bu yana çocuk, kadın, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin, 35 bin kişinin, İsrail tarafından katledildiği; binlerce kişinin evinden, yurdundan ayrılmaya zorlandığı, kundaktaki bebeklerin bile bombardımanlarda enkaz altında can verdiği bir katliama ne yazık ki tanıklık ediyoruz. Filistinlilerin, terör devleti İsrail’in uygulamalarından dolayı, beslenme, barınma ve sağlık hizmetleri alanında yüzleştiği zorluklar, artık kelimelerle tarif edilemeyecek kadar korkunç bir düzeye gelmiş durumdadır. Gazze’de ve Batı Şeria’da doğrudan hastanelere, sağlık kurumlarına ve çalışanlarına yönelik saldırılar, her tür tıbbi malzeme temininin ve hasta nakillerinin engellenmesi gibi insanlık dışı tutumlar, Filistinlilere yönelik insani krizin tarihte örneği nadir görülen bambaşka bir boyut kazanarak derinleşmesine sebep olmaktadır. Afyonkarahisar’dan, tüm bu zorluklara rağmen Filistin’de fedakârca hizmet vermeye devam eden bütün sağlık çalışanlarına ve basın mensuplarına binlerce selam olsun” dedi.

Okumuş Ve Karakaş (5)

Filistin'e Destek Yürüyüşü'nü bir öğrencinin "Ey Filistin" isimli şiiriyle sonlandırdı.

Okumuş Ve Karakaş (6)

Kaynak: GAMZE KOÇAK